Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
09. rész - Karácsonyi karantén

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 9. rész - Karácsonyi karantén
Dr. Csont (Bones) 1. évad 9. rész - Karácsonyi karantén
Eredeti cím:  

"The Man in the Fallout Shelter"

Kiadás időpontja: 2005
Játékidő: 43 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Szakad a hó nagy csomóban, a laborban fények, fenyőágak és karácsonyi dekoráció a lombikok között, dec. 23. este 6 óra, tudatja a felirat. Angela manó-jelmezben parádézik (ejh ha egy hónappal ezelőtt írom ezt a hv-t, tutira manó lettem volna farsangkor a boszorkány helyett, no majd jövőre). Karácsonyi buli van az Intézetben, ezért a labor elég kihalt, csak Brennan dolgozik. Angela nagy nehezen rábeszéli, hogy menjen el vele a bulira, ha nem is akar ünnepelni, ajándékozni meg végképp nem, legalább mint barát vigyázzon rá, hogy ne csináljon a tavalyihoz hasonló őrültséget.

Booth jő, 50-es évekbeli óvóhelyet találtak egy szövetségi ingatlan alatt, benne egy csontvázzal, a kezében pisztoly. A képek alapján Brennan rögtön kizárja az öngyilkosságot, ha megkapja a hullát, bizonyíték is lesz. Booth megörül, és egy „Boldog Karácsonyt Bones!” felkiáltással füttyent a fiúknak, hogy hozhatják a csomagot. El is rohanna menten ajándékokat beszerezni, de Brennan elküldi maga helyett a buliba, hogy Angie mellett legyen.

Zack és Hodgins épp némi tiszta alkoholt állítanak elő, hogy feldobják a tojáslikőrt, közben Zack új robotját tesztelik, aminek a hangfelismerő rendszere még javításra szorul, egyelőre pont az ellenkezőjét csinálja annak, amire utasítják. Brennan rajtakapja őket és gyorsan ellátja feladatokkal, teszi ezt olyan hangnemben, hogy még a hírekért érkező Booth is meglepődik, mennyire nem hat társára a Karácsony. Angela újra próbálkozik, ellentmondást nem tűrő hangon: eljöttök, iszunk, csevegünk, Booth te megcsókolsz majd a fagyöngy alatt, igen a számon, esetleg Zack és Hodgins is kap csókot, sőt talán Brennan is, csak ünnepileg nem leszbi módon. (Azért a Toni-s eset után én erre nem vennék mérget.) Nem is értem a fiúkat, miért nem rohannak, inkább mindenki beleveti magát a munkába.

Zack mélymintát vesz a csontokból, maszkban ahogy kell, Hodgins is, bár egy kis tojáslikőrt azért iszik közben. Ez lesz a veszte, mert a szellőző érzékelői beriasztanak, sziréna, villogó vészfények, automatikusan záródó ajtók, Zack és Hodgins ádáz csörtéje a fertőtlenítő zuhanyért. A kis csapat Goodmannel kiegészülve karanténba kerül a laborban, mert különösen veszélyes, akár halálos betegséget okozó gombaféle szabadult rájuk, és Hodgins mindnyájukat megfertőzhette. De megnyugodhatnak, a karanténfelelősök precízen kezelik a helyzetet, vicces ezt épp a Mikulástól hallani.

Zack biztonságos környezetbe helyezi a csontokat, közben női karikagyűrűt talál az áldozat ruhájában, a korábban előkerült párizsi repülőjegyekkel együtt ez már körvonalaz egy szerelmi drámát. A fickónak emellett fogtömései voltak, bicegett és parókát hordott. A gombafertőzést megelőzendő mindenki kap egy csomó gyógyszert, de pár napba telik, mire kiderül, hogy a gomba megtapadt-e a szervezetükben, az első tünetek influenzaszerűek. Az injekció mellékhatásaként eufóriás hallucinációk jelentkezhetnek, ezt Booth nyeri, nekem a 38,7-es láz meg a torokfájás jutott, csuklik az összes megfázásos vírus anyukája.

Mindenki kap hálózsákot, hogy legyen miben elmerengeni, mi a Karácsony igazi lényege. Zacknek a hagyományos család-favágás-díszítés-szeretet kombó, Hodgins egy 300 éves fogadó nyugalmát választaná egy francia masszőrlánnyal kiegészítve. Goodmannek felesége van és ikerlányai, családi idill mindenek felett, és nocsak, Booth-nak is van egy fiacskája, Parker, sajnos az anyja nem akart Booth-hoz hozzámenni. Angela Brennant győzködi, hogy szervezzenek Karácsonyt, díszeket meg titkos ajándékozást, mert ők a lányok, majd azon kezd el tűnődni, milyen szomorú sorsa lehetett az áldozatuk menyasszonyának, csak várt és aggódott, sosem tudta meg, mi lett azzal, akit szeretett. Brennan felpattan, ezt neki nem kell elképzelni, roppant eltökélten nekifog, hogy Karácsony alkalmából felderítsen egy gyilkosságot.

Booth nem tud aludni a szerektől, amiket kapott, így éjfél után lelkesedik Bones-nak, hogy Karácsony van, ne rontsa már el „karácsony-gyilkosként” a többiek ünnepét is azzal, hogy tényekkel dobálózik. Emellett tisztázhatná a kapcsolatát az „Öreg Kaporszakállú”-val, hisz épp annyira elfogadhatná a létezését, mint egy láthatatlan gombáét. (Igaz, elsőre amikor Booth felfelé mutogatott, Bones arra tippelt, a helikopter-pilótákkal kellene tisztáznia a kapcsolatát, és igen, szeretném ha ez a szál nem merülne a feledés homályába, pedig sajnos sanszos.)

Reggeli rutin a karanténban, Booth edz, Zack alig 5 perce ébredhetett, de máris tudományos adatokat sorol, Angela „Kávét, kávét!” segélykiáltásaival tökéletesen azonosulni tudok. A fiúk rögtön benne vannak a díszítésben és az ajándékozásban, bár ha a kancsikon múlna, sose jutnának egyről a kettőre a nevek véletlenszerű kisorsolásában, de Booth megmenti a helyzetet a jó öreg cetlis módszerrel. Brennant kihagyják, miután összerakják, hogy a szülei épp Karácsony előtt tűntek el, ez megmagyarázza, miért nem vesz részt az ünneplésben.

Folytatódik a nyomozás, kocsikázási lehetőség hiányában Booth a fenti folyosókon sétálva mondja Bones-nak, amiket megtudott. Az óvóhelyet egy Gil Atkins nevű tagtól vették a szövetségiek. Tolvaj volt, ékszerorgazda, megépítette az óvóhelyet, lezárta, aztán nem sokkal később meghalt. Bones aprópénzt, iránytűt, tollat, kést talált az áldozatnál, továbbá egy kis papírt, amiről nem tudja micsoda; és nagyon rosszul reagál az ajándékozás szó hallatára is. Angeláék díszeket fabrikálnak a laborban fellelhető anyagokból, Goodman pedig elszólja magát, hogy Booth-nak gyereke van, ezután úgy dönt, inkább neki segít átnézni az áldozat személyes tárgyait. Régészként sok érdekességet állapít meg, találnak egy inget egy úri szabóságtól, a többi holmi szegény emberre utal. Tucatnyi szerelmes levél is van a holmijai között, Lionelnek címezve és egy levél rajzával az aláírás helyén.

A pletyka gyorsan terjed, Brennan is megtudja, hogy társa apuka, Booth pedig felhívja a szabóságot, máris megvan Lionel vezetékneve és eltűnésének dátuma. Bones tüsszent párat, mindenki a fertőzés miatt kezd aggódni, de ő csak a száraz levegőre fogja. A karanténba kínai kaja érkezik, Angela jóvoltából kandallótűz mellett ehet a társaság, persze a Karácsony meg a hit a téma, Brennanen kívül valamilyen formában mindegyikük vallásos. Bones-nak sikerül jól megbántani Booth-t azzal, hogy nem érti meg, miért olyan érzékeny a témára, hiszen neki is van egy házasságon kívüli fia. Goodman gyorsan az ügyre tereli a szót, Lionel kedvese is gyereket várt, az írásmódjából arra is rájönnek, hogy afro-amerikai volt, el akartak tehát szökni, hogy együtt élhessenek Párizsban.

Meghatónak szánt zenés montázs a rokonok látogatásáról, Angela előre szól, hogy ha egy mód van rá, ne kérdezzék az apjáról, hátigen, nagyon nagy figura az öreg ( a ZZ Top egyik tagja, Billy Gibbons). Hodginshoz a barátnője jön, Goodmanhez a felesége és a kislányok, Zackhez az egész vigyorgó család. Sid elhozza Booth fiát, Parker cuki, mint minden négyéves kissrác hangszigetelt üvegen keresztül. Brennanhez nem jön senki, ezért a karácsonyfa alatt szomorkodik, amit Angie készít a csodagépén, fura ilyet szépet látni benne a sok összeroppanó csontváz után. Angela megértő mint mindig, így újabb részletekre derül fény Brennan múltjából: amikor a szüleik eltűntek, az akkor 19 éves bátyja, Russ megtalálta az ajándékokat, feldíszítette a házat, de rosszul sült el a meglepetés, mert Brennan azt hitte, hazaértek a szüleik és kiborult, amikor rájött, hogy mégse. Russ el is ment nyugatra dolgozni pár napon belül, Brennan meg állami gondozásba került.

Booth megszerezte Lionel aktáját az eltűnt személyek nyilvántartásából, a fickónak tekintélyes érmegyűjteménye volt, amit később Atkins adott el, tehát ő ölte meg a pénzért. Utoljára a takarítónője, Ivy Gillespie látta Lionelt élve, Ivy, vagyis repkény, ő volt hát a titokzatos lány, akiért Lionel bármire képes volt. Pszichológiai maszlagba ágyazva Angela meggyőzi barátnőjét, hogy meg kell keresnie Ivy-t és el kell neki mondania az igazságot, az igazságot amit ő eddig nem tudhatott meg. Így aztán amíg a többiek az ajándékkészítéssel foglalatoskodnak, Brennan telefonálásba kezd, és reggelre sikerül is neki beszélni Ivy unokájával, megadja neki hol érhetik el.

Kiskarácsony, nagykarácsony, Angela fája csodaszép lett, mindenki ámul és ajándékot bontogat. Angie Hodginstól kap egy mikroszkóppal nagyított színes képet, Booth Goodmannek hajtogatott egy jólsikerült madarat. Zacknek Angela rajzolta meg őt magát a családja körében, Hodgins-nak Goodman készítette el a szent szkarabeusz modelljét. Booth pedig megkapja Zacktől a hangfelismerő robotot, hogy meglegyen Parker tuti ajándéka. Bones rájön, hogy a papírtokba az egyik egycentes illik, méghozzá egy 1943-as bronz egycentes, nagyon ritka darab, ma kb. százezer dollárt ér. Az igazi ritkaság tehát Lionelnél maradt.

Megvannak a vizsgálati eredmények, nagyon drámai is lehetne a jelenet a géppel meg a védőruhás emberkékkel, ha nem azon röhögnék, hogy milyen karácsonyi lufikat készítettek Angeláék a gumikesztyűkből. Hamar kiderül, hogy senki nem fertőző, így mindenki elrohan a maga útján, csak Brennan marad a laborban. Booth még visszanéz, „a Wong Fu-ban megtalálsz”. Megérkezik viszont Ivy Gillespie és az unokája. A nő egyedül nevelte fel a lányát, a semmiből főiskolára küldte, az unokájából pedig orvos lesz, persze csak ha telik tandíjra. Valami azt súgja nem lesz gond a pénzzel, de sokkal fontosabb, hogy Ivy végre megtudja mit tett érte Lionel, mielőtt nyom nélkül eltűnt.

Bones még elmegy Booth után a Wong Fu-ba, de nem kell különösebben elmesélnie mi történt Ivy-val, Booth tudja, ez Karácsony csodája. Parker a világ legboldogabb gyereke, Booth meg a legjobb apuka lesz a robotnak köszönhetően, és a laborban Brennan is kibontja végre az utolsó ajándékot, amit a szüleitől kapott, könnyes mosoly, boldog Karácsonyt mindenkinek.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 1055 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 21:00

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?