Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
08. rész - A példakép

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 8. rész - A példakép
Dr. Csont (Bones) 1. évad 8. rész - A példakép
Eredeti cím:  

"The Girl in the Fridge"

Kiadás időpontja: 2005
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Brennan épp egy koponyát rak össze, nagyon elmerülne a munkájában, ha Angela hagyná, de hiába csacsog neki Todd-ról, a nagykezű basszusgitárosról. Érkezik Zack, a jó hír hozója: megjelentetik egy cikküket, tartja is az öklét, hogy Brennan csapjon bele, mert úgy hallotta, ez elterjedt kifejezése a közös sikerélménynek. Brennan nem érti, Angela röhög: „Imádom, amikor a földi embert utánozzátok”, haha. Hodgins jő egy csomaggal, az antropológusnő kinyitja és elviharzik. A kis csapat utána, mert azt a pasit, aki miatt Brennan otthagy egy csontvázat, mindenképpen látni kell.

A fickó jóképű, azonos fordulatszámon pörög Brennannel ez rögtön látszik: félmondatok röpködnek, széles mosolyok villannak. Gondolom egy ex, Angela megerősít, és rá is kontráz: Michael volt Brennan antropológia-professzora. Zack rögtön kombinál, és nem fogadja el Angela és Hodgins véleményét, miszerint attól, hogy Brennan jelenleg az ő antropológia-professzora, amire ebből logikusan következtet, az mégis esélytelen. A tudós párocska eközben már épp a vacsorameghívásnál tart, amikor Booth érkezik egy hűtővel. Egy erősen oszlásnak indult holttest van benne, fiatal nőé, Michaelt is rögtön érdekli az eset. Brennan kiosztja a feladatokat: Hodgins határozd meg a bogarakból a halál idejét, Zack tisztítsd meg a csontokat, Michael fél 8-ra gyere értem.

Kicsivel később, Angela megrajzolta az áldozat arcát, a fogászati röntgenből már azonosították is, Maggie Schilling. Angie nagy vigyorogva végighallgatja Brennan mondókáját arról, hogy nem lesz este semmi, az „ex” azt jelenti végleges, mint a fénysebesség. „Tudod kivel etesd ezt a dumát; kellemes estét.” Brennan még leadja Booth-nak az áldozat anyagát, majd neki is bejelenti, hogy este nem dolgozik, vacsorázni megy, de csak vacsorázni, annyit mondta már, hogy csodálom, hogy még van, aki elhiszi. Michael biztosan nem, snitt után már az ágyban szögezik le, hogy amit csinálnak, az csak kikapcsolódás. Ilyen mondatok hangzanak el, mint „az idő csak elmeszülemény”, meg „ugye milyen jó dolog, hogy van fizika”, sírhatnékom támad. Hálistennek az ügyre terelődik a szó, és Brennan olyan monológot vág le az áldozatról, hogy csak pislogok, milyen normális emberi empatikus mondatokat hozott ki belőle ez a kis „kikapcsolódás”.

Másnap a laborban, a csontok tiszták, a kis csapat Brennanre vár, aki késik. Angela ennek örül, Zack nem érti, Hodgins emlékezteti arra, amikor ő késett. Ó igen, a szőke csajszi, alias Naomi a paleontológiáról, A-Lány-Akin-Nem-Lehet-Csak-Úgy-Átugrani, aki úgy tűnik, tartós érzelmi sokkhatást váltott ki Zack-nél. Befut Brennan, és hozza magával az érdeklődő Michaelt, Hodgins és Zack indulnak is emberkedni egy sort. Hodgins egész jól csinálja, Zack meg belefut egy „Én is nagyon okos diák vagyok” – „Ne sértődjön meg, de nem az esetem”-be, Hodgins-szal együtt röhögök önfeledten.

Maggie-nek egy betegség miatt törékenyek voltak a csontjai, Michael rögtön vitába is száll Brennannel, nem kellett volna rögtön arra következtetni, hogy azért sérült meg, mert megkötözték és küzdött. Hodgins halálos adag hidromorfint, azaz kórházi heroint talált a lány szervezetében. Michel lelép egy megbeszélésre, Booth és Brennan az áldozat szüleihez megy. A szülők tudtak a lányuk drog-ügyeiről, az Apa felsorolja miket használt, de a hidromorfinról nem hallottak, talán az endokrinológus tud segíteni. Nem voltak jó kapcsolatban a lányukkal, mert nem beszélgettek vele eleget. (Viszont nagyon szép virágaik vannak.) A doki sem tud a kórházi heroinról, megnevezi viszont egy korábbi alkalmazottját, Mary Costellot, akitől Maggie ópiátokat csalt ki.

A nő tagad, a doki ezt csak kitalálta, mert rámozdult, ő csak dolgozni akart, ezért rúgta ki. Maggie-hez viszont közel állt, mivel a lány rossz viszonyban volt a szüleivel, ő és a pasija befogadták, sokat buliztak együtt. Míg Bones a kiselőadást hallgatja, Booth új hűtőt talál, le is tartóztatja a párt, az epizódnak alig a felénél járunk, mi lesz még itt? Kezdetnek egy átalakított pince, több doboznyi szado-mazo szexuális segédeszköz, köztük egy bolyhos bilincs (már meg se lepődök a csuklósérüléseken), és rövid eszmecsere arról, hogy ezek mikor kerülnek elő egy kapcsolatban.

A riportszobában a nő azt vallja, Maggie önként vett részt mindenben. Booth szerint nem, elrabolták a pénzéért, bilincsben tartották, a fájdalmai miatt túladagolták heroinnal, a holttestét pedig eltüntették a hűtőben. Nincs beismerő vallomás, ezért bizonyítékot kell találniuk, Brennan fogad Michaellel egy vacsorában, hogy így lesz. 10 percet kap, mivel Michaelnek újabb megbeszélésre kell mennie.

Első körben az összekötözött bokák és a medencecsont kopása/gyulladása nem győzi meg Michaelt, ezt okozhatta a csontritkulás is. Booth viszont már biztos benne, hogy az áldozat nem önként vett részt a szexuális játékban, akkor nyilván nem kötötték volna össze a lábát. Azért Bones fülébe sutyorog: „Te fogsz nyerni, ugye?”, Bones magabiztosan bólogat. Van még 5 perc, Angela csodagépe igazolja Brennant, az olasz étterem a nyerő. Angela szerint barátnőjének nem kellene így lealázni a pasiját, Booth szerint az ügyről sem kellene beszélnie vele, mert a pasas lesz Costelloék szakértője a bíróságon.

Michael genya, ezért költözhet szállodába, de jóképű is, ezért csak másnap. A csontok vizsgálatánál meg jól lehúzza Brennan szakértői véleményét, aki erre bosszús lesz, aztán még bosszúsabb, amikor a széles mosolyú esküdtszéki tanácsadónő közli vele, hogy az esküdtek nem szeretik, mert hideg és távolságtartó. A sármos Michael elbűvöli majd a női esküdteket, Brennannek is ezt kell tennie a férfiakkal, különben nem nyernek. Na ez érdekes lesz.

A vád tanújaként Booth lehengerlően meggyőző, Hodgins őrült tudósként beszél, de szerencsére nem sokat, Angela meg alapból empatikus. Brennan adatáradatának hallgatása közben viszont majd’ elalszanak az esküdtek, és ezen még az ügyész szinkrontolmácsolása sem segít, 30 perc szünet. A folyosón a tanácsadónő jól kiosztja Brennant, és Booth is egyetért vele: „Néha egy kicsit nehéz volt követni.” „Mikor?” „Hát, amikor beszéltél.” Michael is elhajtja, ejh, kemény. Amikor a szünet után szakértő tanúként szólal fel, még keményebb, megereszt pár mosolyt a nők felé, szem és bugyi nem marad szárazon, ahogy mondani szokás, Brennant pedig lealázza rendesen. Folyt. köv. másnap.

Goodman próbálja kicsit felrázni az antropológusnőt, többek között azt is elmeséli neki, hogy két éve Michael is jelentkezett az állására, mégis őt vette fel, mert racionálisabb, tényszerűbb, meg törődő is. Csak tanuljon meg az utca emberével is beszélni, mert az esküdtszék belőlük áll. A lelkisegély annyiban sikeres, hogy Brennan a pokolba küldi Michaelt, amikor az visszasündörögne hozzá. Anno, amikor diákként hozzá fordult, mert félt egy életveszélyes tömegsír-exhumáláskor, Michael azt mondta, mindig kiderítik az igazságot, nem alkusznak, de a pasi most megalkudott. Ez szép és jó, és örülök hogy Michael megkapta a magáét, de a tárgyalóteremben nem lesz elég.

Booth az egyetlen, aki még csodát tehet, és egy pillanatig reménykedek benne, hogy Michael módszerét alkalmazza, hogy kihozza Bones-ból az emberi énjét, de nem, az ügyésszel susmusol valamit. Bones tényleg közérthetőbb, magához képest nagyot alakít, de amikor az ügyész látja, hogy az esküdtek megint unják, úgy dönt megfogadja Booth tanácsát, és félbeszakítja Brennant, hogy azt firtassa, miért is lett épp törvényszéki antropológus. Mivel a védelem vetette fel a témát, folytathatja a kérdezősködést azzal a céllal, hogy megértesse az esküdtekkel, miért ilyen távolságtartó Brennan. Azért, mert a szülei 15 éves korában eltűntek, és sosem tudta meg mi lett velük. Angela sóhajt egyet; Brennan „minden koponyában látom az arcot is” kezdetű, és „nem hagyhatják figyelmen kívül a tényeket, csak mert unalmas vagy ellenszenves vagyok, mert nem én számítok, csakis Maggie” végű vallomása biztosítja a vád győzelmét.

Vége az ügynek, Michael és Booth is rohan Bones után bocsánatot kérni, Michaelt szóra se méltatja, Booth-t kiosztja, de megérti, logikus döntést hozott a célja elérése érdekében, ő maga is ezt tette volna. Booth tudja, mivel tegye jóvá, hogy belemászott Bones magánéletébe, szerez neki egy hullát egy istenkirály tetthelyen, azon sem lennék meglepve, ha később kiderülne, hogy ő maga tette oda, és nyilván csuklósérülései is lesznek.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 830 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 01:20

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?