Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
06. rész - Múmia a falban

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 6. rész - Múmia a falban
Dr. Csont (Bones) 1. évad 6. rész - Múmia a falban
Eredeti cím:  

"The Man in the Wall"

Kiadás időpontja: 2005
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Angela rángatja ki Brennant a laborból, márpedig indulunk, buli van Aprajafalván. Ha nehezen is, de sikerül neki, a segítségre váró diákok, turnét szervező kiadók, tv-szereplések várhatnak holnapig, akárcsak a francia csontváz, akár Jean-Pierre volt a neve, akár nem. A klubban D.J. Rulz, hip-hop, sikoltozó nép, remek hangulat. Brennan kérdezi elég jó-e a jelmeze, haha. A zene cool, Angela már kezdi elhinni, hogy egy táncos-pasizós este lesz ebből, de nem, Brennan nekiáll a zenét túlkiabálva antropológiailag elemezni a helyzetet, amibe került. Néhány helyi szereplő ezt nem veszi jó néven, mivel csak a „törzsi dolog” meg az „állati ösztönök” szókapcsolatok jutnak el hozzájuk az egész kiselőadásból (kivéve egy nőt, ő rögtön vágja miről karattyol Brennan: „Descartes filozófiája alapján fejtegeti, hogy bírja ezt a zenét” – nem is értem miért nem veszik fel azonnal a Jeffersonba kommunikációs szakembernek).

Verekedésig fajul a dolog, egy magas izmos fickó megpróbálja legyakni Brennant, de ő egy félkörívessel szó szerint átrúgja a falon, ejha. A falból egy mumifikálódott holttest kacsintgat és fehér por robban ki, aki nem akart szándékosan füvezni, az így járt.

Booth érkezik Tessával, nyilván nem így képzelték az aznap esti randit. A drog szépen hatott, Bones ugrálva pörög ezerrel, keménykedő FBI-ügynököt játszik, és lelkesedik a hulláért: „az első modernkori múmiám, milyen szép példány”; Angela szimplán csak beszól egyet Tessának, aki erre nyomban elmenekül. A klub tulajdonosának, Randall Hall-nak nincs tippje ki lehet az áldozat, éjszakai azonosítás van kilátásban.

Másnap a laborban, Hodgins kamillateát ajánlgat a lányoknak, Booth-t a múmia érdekli. Beragadt a két fal közé, kiszakadt a zacskó, ahogy levegőért kapkodott az anyag bekerült a tüdejébe, eltömítette a hörgőket, így halt meg. Hodgins a fülében levő bogarakból még azt is megmondja, hogy hat hete. Booth costa-rica-i nyaralást tervezget; Bones rehidratálta a hulla kezeit ujjlenyomatért, és egy ritka gusztustalan jelenetben mesél Booth-nak az aztékokról, akik megnyúzták az embereket és testpáncélként hordták a bőrüket, asszem ezentúl nem húzok kesztyűt. A művelet sikert hoz, az FBI gépe Roy Taylor nevét dobja ki, alias D.J. Mount, a klubban is játszott pár hete, aztán eltűnt. Angie szerint ezek után biztos fogyni fog az albuma.

Pár óra alvás a kanapén, tusolás a szennyezésmentesítőben, kis kutakodás a neten, és Bones máris kiképezte magát a szubkultúrából, D.J. Mount-ot hallgat az irodában, majd visszamegy a klubba további nyomok után kutatni. Booth elbeszélget a klubvezetővel, aki Rulz-t nevezi meg Mount fő riválisaként. Jön az áldozat apja, szerinte kizárt, hogy drogozott a fia, nem is ivott soha életében, jó tanuló-jó sportoló volt, katolikus srác. Booth-nál máris megértő fülekre talál.

Zack és Brennan lábnyomokat talál a klubban a fal mögött, karcolást a falon, vérnyomokat és egy ékszert: egy kiszakadt gyémánt köldökpiercinget vérnyomokkal és húscafattal. Tisztítás után a felirat árulkodik: „LUV RULZ”. Angela javasolja Booth-nak, hogy ajándékozzon ilyet Tessának, kösz inkább ne. Hodgins az áldozat szemeiben is talál drogmaradványt, Brennan pedig a szájpadlásán sérüléseket: a kábszeres zacskót belenyomták az arcába, ez bizony gyilkosság, indulás Rulz-hoz.

A várakozásokkal ellentétben Rulz rendes fickónak tűnik, a nézeteltérése Mounttal egy szám miatt volt, amit Mount lenyúlt tőle. Mondta neki, hogy ne jöjjön többet a klubba, úgy is lett. A piercinget Eve kapta, aki már csak ex, egy ideje Mounttal volt. Csak önmagával törődik az a lány, a gyerekét is a bátyja neveli. Rulz kezén sebhely, máris van közös témája Bones-szal, nem semmi sérülés volt, eret és ideget is ért a golyó. Bones-nak szemmel láthatóan bejön ez a hip-hop életérzés, annál kevésbé tolerálja viszont, amikor társa autózás közben a lehetséges tényállásokat részletezi. Szerinte Booth-nak vagy regényeket kellene írnia, vagy tényleg szabadságra menni, valami olyan helyre ahol van masszázs, meg jóga, csupa nyugtató dolog. Booth inkább a felülés-fekvőtámasz kombóra szavaz.

Zack fura kis bemélyedést talált a koponyán. Ha már beszélgetnek, Brennan érdeklődik nála, szokott-e nyaralni. Hja, a családjánál, 7 testvére van, és mind zizinek tartják a munkája miatt. De mégiscsak családtagok, szeretik.

Eve bátyja a következő, akivel beszélni érdemes, egy táncos helyet vezet (király poszterekkel a falon, egy olyan színes ceruzásat kérek én is a termünkbe, aki szerez nekem annak készítek egy Bones-os kulcstartót vagy vmit, de tényleg), ide járnak a fiatalok bandázás helyett. Eve hat hete járt nála, otthagyta a kislányt, pénzt is adott mellé, azóta nem jelentkezett. Nem kereste, mert tudott a narkós problémáiról, nem tenne jót a kislánynak, ha azelőtt kerülne vissza az anyjához, mielőtt tiszta lesz. Mikor megtudja, hogy Mountot meggyilkolták megijed, ő jó arc volt, tiszta, Eve szerette, együtt akartak új életet kezdeni. Booth beviszi a bankjegyeket a laborba elemzésre, dupla annyit hagyva érte a kislány ellátására.

Hodgins megtalálja a pénzen ugyanazt a drogot, ami a múmiánál is volt, majd némi unszolásra belemegy a „tényállást fektetünk le” játékba, és egész jó benne, ezzel végérvényesen elindul az összeesküvés-elméletek gyártásának rögös útján, hajrá Hodgins.

Szimuláció Angelánál, Booth és Brennan finnyognak a köldökpiercing kiszakadásán, ehh. Az mindenesetre nyilvánvalóvá válik, hogy egy harmadik személy kergette a fiatalokat a fal mögött, Mountot meggyilkolta, de mivel nem tudta kikerülni, Eve meglépett. Hall testőrével még nem beszéltek, Booth beviszi, a fickó FBI-os beépített ember. Hall álnevet használ, a klubon keresztül teríti a drogot, csak nincs még elég bizonyítékuk, az informátorok eltűnnek. A gyilkosság napján Hallt valaki megvágta egy kalap pénzre, de biztos nem Mount, ő vallásos volt.

Látogatás Hallnál, persze megint tagad és Rulzra ken mindent: rivalizáltak, gyilkolni is képesek, Rulz most stúdiót épít. Nosza indulás hullát keresni az alapban. Végzés erre aligha lesz, színre lép Tuti, a nyáladzó de fantasztikus hullakereső kutya. Booth hitetlenkedése ellenére jelez is egy holttestet menten, én röhögök, mert Bones a szőnyeget rajzolja körbe a kutya körül, csak fel kéne tekerni és volt nyom – nincs nyom, de mindegy.

Végzés azért csak kerül, és amíg a csapat a laborban azonosítja Eve-t, Tessa jő Booth-hoz egy tiszta inggel. Angela cseveg egyet vele, „Jamaicába mentek, 10 nap együttélési próba, dejó, csak óvatosan a rumpunccsal”. Tessa elbizonytalanodva lelép, Booth lehet, hogy jobban tenné, ha szerezne egy távoltartási végzést.

Eve ugyanúgy halt meg, mint Mount, de nem lehet Rulz a gyilkos, mert a lány csuklóját nem tudta volna eltörni a sérült kezével. Booth a riportszobában alkut köt Rulzzal: vádat emeltet ellene, ő meg elmondja, miért ölték meg Mountot. Ki akart szállni a Hallal kötött lemezszerződésből (Rulz: „Dobbantani akart.” Bones: „Úgy érti öngyilkos akart lenni?” Rulz: „Ezt meg hol szedte össze?” Booth: „A múzeumban.”), csak pénzre volt szüksége. Eve sem lett volna képes megölni senkit. Csak jobb életet akartak ezek szerint.

Zack ugyanolyan csontsérülést talál Eve-en, ami Mount koponyáján is volt. Booth megy emberkedni Hallhoz, Bones is rohan utána, ilyen buliból nem maradhat ki. Szembesítik Randall Hallt mindazzal, amit megtudtak róla. Ugyan közvetlen bizonyíték egy szál se, de sikerül felhúzniuk a geciembert, kiabálni kezd és a botjával fenyegetőzik, amitől akár a csontsérülések is származhatnak. Booth már majdnem széttöri, de Bones szól, hogy mégse kéne. Letartóztatják Hallt, a laborban kísérlettel bizonyítják, hogy valóban a bot okozta a sérüléseket, a többi már az FBI dolga.

Angela érdekes hírrel szolgál: beszélt Tessával, mégsem lesz közös nyaralás, bedobták a törölközőt az 5. lépcsőnél (1. közös éjszaka, 2. teljes hétvége, 3. kulcsot adunk, 4. igazi dévaj hétvége, 5. rendes hosszú nyaralás, 6. összeköltözés). Brennan szerint biztos nem Booth riadt vissza, ő nem ijedős. Bármi is volt, Booth most a Wong Fu-ban koktélozik repjegyekkel a kezében, és társnőjének filozofál a nyaralásról: ha társsal nyaralsz, vissza se akarsz jönni, ha egyedül, akkor a világ tele van lehetőségekkel. „Viszlát a jövő héten” – búcsúzik Bones ahelyett, hogy vele repülne Jamaicába, francbamár.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 932 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 01:20

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?