Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
05. rész - Örökbefogadott halál

Értékelés:
(1 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 5. rész - Örökbefogadott halál
Dr. Csont (Bones) 1. évad 5. rész - Örökbefogadott halál
Eredeti cím:  

"A Boy in a Bush"

Kiadás időpontja: 2005
Játékidő: 43 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Brennan az egyetemen antropológus-hallgatóknak tart előadást az Intézet és az FBI kapcsolatáról. Booth is ott van, és mivel a fiatalokat úgyis a gyakorlati kérdések izgatják (pl. hogy mennyi pénz jött be a könyvből), kap az alkalmon és megkérdezi, kire alapozta Brennan a briliáns és találékony FBI-ügynök figuráját, mert nyilván rá. Találat, félmosoly. Booth már el is rabolja társát, új ügyük van a külvárosban, emberi maradványokat jelentettek egy pláza mögötti mezőn. Bones tuti kocsit kapott a kiadójától, Booth arcára egy pillanatra ráfagy az iménti félmosoly, de látszólag hamar túllép a dolgon: ezzel nem mehetünk a tetthelyre, oda lenne az FBI-os fellépés hatása, meg különben is mindenki idiótának néz, ha így parkolsz. És azért lett miénk az ügy, mert az áldozat egy eltűnt gyerek.

Zacknek nem akarózik felvenni a hőképalkotót a maradványok kereséséhez, megértem, úgy tűnik, csak azért nem Darth Vader-jelmez lett a cucc hivatalos neve, mert színes és nem full fekete. Booth poénkodik is vele egy sort, és nocsak, a Star Wars-t még Bones is látta kislánykorában, gondolom az írók azt hiszik, nincs élő ember a Földön, aki ne nézte volna meg, nyilván mert nem ismerik a kolléganőmet, ehh. Bár a mező tele van zseblámpával cirkáló emberkékkel, mégis Vader nagyúr az, aki kb. 10 lépés után rálel a csontokra.

Mivel az áldozat még kisgyerek, a laborban mindenki teljesen komolyan és szokatlanul csendes hangon dolgozik a maradványaival. Angela különösen meg van rendülve, de próbálja tartani magát és elkészíti a rajzot a gyerek arcáról. A rajz és a ruhák alapján bizonyossá válik, hogy az akinek gondolták, Charles Sanders. Mivel a ruhái épek és a teste mellett voltak, valószínű hogy szexuálisan is bántalmazták a kisfiút.

Booth megy el Charlie Anyukájához közölni a rossz hírt és megtudni amit lehet. A nő egyedül élt a fiával és két nevelt gyermekével, akik testvérek. Mindhárom fiú a parkban volt aznap, amikor Charlie eltűnt. A szomszéd srác haza is hozza Shawnt és Davidet, a két tesót, Booth pedig videojátékot javít, hogy a bizalmukba férkőzzön.

Eközben Goodman a laborban összehívja a kis csapatot, hogy közölje velük: bankettre kell menniük, bájcsevegni az Intézet támogatóival. Senki sem lelkes, de a parkolóhely-áthelyezés belebegtetésével sikerül meggyőzni majdnem mindenkit. Hodgins továbbra is hevesen tiltakozik. Zack a csontok megtisztítására készül, sorozatos bordatörést állapít meg amit valószínűleg egy tompa tárggyal okoztak. Brennan ad Zacknek néhány tanácsot, amivel könnyebb elviselni a borzasztó tényt, hogy gyermekáldozattal kell dolgoznia. Az érzelmi visszahúzódás és a részletekre koncentrálás segít, de ezt igazából nem lehet megszokni, mint főemlősöknek a génjeinkben van a kicsinyeink védelme.

Booth jól halad a srácokkal, kideríti hogy Charlie igazából a plázából tűnt el, mert a fiúk találkoztak David barátnőjével és bementek játékgépezni. Angela előáll egy egyedfelismerő programmal és elkezdi keresni a fiúkat a biztonsági kamerák képein, Booth ezért rögtön agyasnak titulálja őt is. „Normálisan nézel ki, úgy is viselkedsz, de tényleg, te is agyas vagy.” - mondja Angelának, aki próbál tiltakozni, sikertelenül. Találat a képeken, az utolsó felvételek Charlie-ról amikor még életben volt. És hopp, nincs egyedül, de sajnos nagyon rossz minőségű a felvétel. Annyi bizonyos, hogy Charlie ismerte az illetőt, a szomszéd srác máris a gyanúsított listára kerül.

Angela romokban, Brennan újabb munkatársának nyújt lelki segélyt, ebben a részben szokatlanul megértő. Sajnos Angie nem kancsi mint Zack, ezért rá nem hatnak az antropológiai érvek. Ő művész, eddig pucér pasikat rajzolt, most darabokban lévő hullák arcait. Meg különben is ez a leghosszabb idő amit egy munkahelyen töltött, ezt is csak Brennan miatt. Jogosak az érvei, Brennan csak annyit kér ne döntsön semmiről, amíg nem beszélt vele.

Az áldozat állkapcsán Hodgins kemikáliát talál, talán ezzel kábították el. A lábszárcsontokból és a több helyen eltört bordákból Zack és Brennan genetikai betegségre gyanakszanak, akkor pedig Margaret Sanders nem is a biológiai anyja. Máris a riportszobában a nő, könnyes vallomás következik: Charlie anyja drogfüggő volt, egyszer letartóztatták, akkor került a kisbaba Margarethez. De a vádakat hamarosan ejtették, és az igazi anyja elvitte. Margaret ezután kapcsolatban maradt velük, anyagilag segítette őket, hogy a gyereknek meglegyen mindene. De Karácsonykor az anya meghalt túladagolásban, Margaret pedig fogta a síró kisfiút és hazavitte, hogy ne kerüljön vissza a gyámügyhöz. Sajátjaként nevelte, és most halott.

A kihallgatáson megint Bones a megértő, Booth a tényeket nézi: Margaret beismert egy gyerekrablást, le kell tartóztatni, sőt gyanúsított is. Az antropológia és a törvények vitájából most az utóbbi kerül ki győztesen, Shawn és David visszakerülnek a rendszerbe. Bones dühös: „Van fogalmad róla, milyen az állami gondozás?” „És neked?” „Azt akarom, hogy engedd őket haza Margarettel!” „Lehetetlen.”

A laborban Hodgins fluoridot azonosít Charlie szájában. Brennan úgy érzi, a kocsiért egy új könyvvel kell előrukkolnia, ezért telepakol egy falat cetlikkel és fura fejet vágva irkál. Angela Charlie elrablójának képét próbálja felismerhetővé tenni, közben Zacket faggatja, szerinte miért olyan ideges Hodgins a bankett miatt. Pár lényegre törő kérdés és Booth megjegyzése után rádöbbennek, hogy Hodgins kőgazdag, annak a hídépítő vállalatnak az örököse, amelyik az Intézetet is támogatja. Booth kajánkodva megjegyzi, hogy akkor bizony a főnökük, hehe. Kész a kép, az eredmény megdöbbentő: Charlie Shawnnal hagyta el a plázát.

Booth hallgatja ki Shawnt, de nem jut eredményre, pedig még a sebhelyét is megmutatja (ami szerintem irtózatosan szexi, és ha kell ezt antropológiai érvekkel is alátámasztom :) ). Hiába minden, a kissrác hátat fordít neki. Hodgins kideríti, hogy a fluoridos anyag hígítóból, fakezelő anyagból, autóvaxból származhat. Angela elmondja neki mire jöttek rá a magánéletével kapcsolatban, erre Jack titoktartásra kéri őket (najó, Zacket kicsit megfenyegeti): ő szeret itt serénykedni a laborban, nem akar senki főnöke lenni, hadd maradjon ez továbbra is így.

Booth érkezik Boneshoz, beszélt pár ismerősével, hogy a fiúk együtt maradhassanak. Boneson látszik, hogy ez nem elég neki. Booth közli, hogy ha vele akar dolgozni, nem hagyhatja figyelmen kívül a törvényeket. „Ha a törvényeket nem is, téged tudlak tisztelni” – mondja erre Bones, az FBI-os szava elakad, hátigen. Beszélgetés közben Booth darabokra roppant egy ceruzát, ebből jön rá Bones, hogyan keletkeztek Charlie bordáján a sorozatos törések: összenyomással. Angie csodagépe megadja az elkövető súlyát, 86kg, felnőtt lesz ez.

Minden észérv ellenére Booth enged Bones kérésének, és a nő beszél Shawnnal, hogy megtudja kihez vitte Charlie-t. Abszolút érzékletesen írja le neki az állami gondozás árnyoldalait, és megígéri, visszakerülhetnek Margarethez ha elmondja ki bántotta Charlie-t. Az üvegfal másik oldalán álló Booth már el is kezdi győzködni a morcos ügyésznőt, hogy ezt közösen elintézzék.

Shawn vallomása alapján letartóztatják a szomszéd srác perverz pedofil apját, a rovarirtójából származik a korábban azonosított fluoridos anyag. Zack remegő kézzel helyezi Charlie utolsó csontját a koporsóba, hogy elszállíthassák. Shawn és David visszakerülnek Margarethez, ennek legalább lehet örülni. Bones szomorúan néz, amikor Booth a sajnálatát fejezi ki: a kihallgatás során érezte, hogy társnője személyes tapasztalatokból beszél így az állami gondozásról. Így volt, a szülei eltűnése után került a rendszerbe, bővebben majd máskor, mert kezdődik a bankett. És benyomódott a kocsija ajtaja, mert hallgatott Booth-ra és nem ferdén parkolt, haha.

Goodman szépeket mond Angelának, hogy újra ráébressze: az Intézetben van a helye, ő emlékezteti mindannyiukat, hogy az oszló hullák valaha emberek voltak, és az élet a legfőbb érték. Hála Istennek, remélem nem lesz mostanában több szakmai válság a szereplők életében, elég nekem a sajátom. Booth kimenti Hodginst egy azonnali azonosítást igénylő anyagmintával, majd Bonesnál érdeklődik, miből gondolta hogy megtartja a Shawnnak tett ígéretet. Sehonnan, hazudott, ezt Booth-tól tanulta; de mégsem, egyszerűen tudta, hogy nem hagyja majd hazugságban, mert a mennybe akar jutni. Az sem számít, hogy nem hisz benne, mert Booth igen, hahh, jó lesz vigyázni.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 967 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 01:20

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?