Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
04. rész - A medve-ügy

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 4. rész - A medve-ügy
Dr. Csont (Bones) 1. évad 4. rész - A medve-ügy
Eredeti cím:  

"The Man in the Bear"

Kiadás időpontja: 2005
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Sötét erdőben medvét boncol egy Denise nevű állatorvosnő. Sherman, az indián főerdész pedig nem érti, miért van erre szükség, hiszen már tudják, hogy egy rémült sátorozó végzett a medvével. Aztán elhallgat, mert a maci gyomrából a bontatlan zacskó húsos pogácsa után egy félig emésztett emberi kézfej kerül elő.

A képeket és ezzel az ügyet Booth kapja meg, mivel Bones-szal dolgozik, és ő minden bizonnyal azonosítja majd az áldozatot ennyiből is. Bones-nak ez tetszik, az viszont már kevésbé, hogy miután fűrésznyomokat talál a csontokon, Booth és ő indulhatnak a helyszínre. A főnöke, Goodman szerint emberek közé kellene mennie, amit Bones „csak azért küld el, hogy Booth és én kamatyoljunk egy jót”-ként értelmez. Goodman inkább nem mond semmit, csak lezárja a vitát. „Vigyél szúnyogirtót is.”

Útközben kényes téma merül fel: Booth-nak nevetséges összegű napidíjból kell kijönnie, míg Bones-nál nincs költséglimit, talán mert nélkülözhetetlen. Áhh, szegény Booth, ez fájhatott, még akkor is, ha nála a pisztoly. Egy reggeli-meghívást azért kidumál magának. A kisvárosba érve Booth a seriffhez indul egy régi FBI-os trükkel (megkérdez egy helybelit), Brennan pedig a csontokhoz, amikből időközben Dr. Rigby, a helyi orvos és egyben halottkém egy teljes alkart rakott össze. Brennan meg is állapítja, hogy egy 20 év körüli izmos férfié volt. A maradványokat Charlie-val szállíttatja el az Intézetbe. Charlie kedves fickónak tűnik, és kapásból megtalálja a hangot az antropológusnővel. A seriff is próbál bevágódni Brennannél, medvekaki-vizsgáló túrát szervez neki a főerdésszel, a további maradványok felkutatása céljából persze. Valószínűleg egy kiránduló lesz az áldozat, nem ritka hogy eltévednek az erdőben. Pár hete is eltűnt egy Ann Noyes nevű nő, meg hát azt észrevennék, ha egy helybelinek eggyel kevesebb karja lenne hirtelen.

A laborban Zack szomorkodik, mert a képek alapján nem tudja első blikkre megmondani, milyen lehetett pontosan a fűrész amivel a kart levágták. Aztán amikor a futárszolgálat szupercsinos alkalmazottja meghozza a csontokat bepánikol és ledermed, így Hodgins kap az alkalmon és flörtöl egy sort a lánnyal.

Az erdőben Booth, Bones és Sherman bóklászik medveürülék után kutatva. Sherman igyekszik szépeket mondani a nőnek: „Hallott már a csontvadászokról? Csontokat gyűjtenek, hogy megkönnyítsék a holtak útját a túlvilágra. Nem számít, hogy miben hisz, maga is csontvadász. Ez helyes dolog, segítség a szellemeknek.” Brennan köszöni, ez eddig a legjobb munkaköri leírása.

A gyűjtőakció sikeres, Charlie-nak újabb szállítanivalója van. Zack épp új nyomokat talált, rögtön küldi a képeket Brennannek, és mivel olyan, mint Hermione, vagyis minden kérdésre gondolkodás nélkül válaszol, Charlie azt is nyomban kideríti, hogy Brennan épp egyedülálló. A fognyomok egy embertől származnak, egy kannibál szedi áldozatait a kisvárosban, ez kemény. A seriff ezen kiakad, Booth inkább azon, hogy társnője teljes komolysággal tűnődik, hogy ha valaha emberhússal kínálnák, a társadalmi tabu vagy a tudományos kíváncsiság lenne benne az erősebb. Booth szerint ez már beteges, és ez a megjegyzése jó ötletet ad Bones-nak: aki nyers emberhúst eszik megbetegszik, irány az orvos. A doki nem diagnosztizált prion-kórt az elmúlt időszakban, de a betegség akár éveken át is lappanghat. Tud viszont a kannibálról, ezek szerint Charlie szétkürtölt mindent, amit megtudott Brennantől/ről.

A medvekaka a laborba ér, és ezúttal Zack próbálkozik a futárcsajnál, a maga esetlenül aranyos módján. Az elért „Egyszerre felfalnálak” eredmény után Angela szerint épp Zack vezet. Hodgins többek között tetovált bőrdarabot is talál az ürülékben, Angela összerakja belőle az egész mintát és elküldi Booth-éknak. Közben hozza a formáját és minden pasival flörtöl, akit a kamera másik oldalán lát, Brennant is erre biztatja, Booth-t pedig a tetoválásairól kérdezi (csatlakozom). A seriff azonosítja az áldozatot: Adam Langer. Máris akad egy gyanúsított, mivel a srác gyakran járt Shermanhez, erdész akart lenni. Meg is látogatják, de a főerdész a hátsó ajtón át megszökik. Booth üldözőbe veszi, egy indiánt az erdőben éjjel, esélytelen. A konyhában késekre és fűrészre, a szemetesben egy almacsutkán fognyomokra, a fagyasztóban hatalmas húsdarabokra lelnek. Booth szakmai önbizalma romokban, amiért nem kapta el a gyanúsítottat, Angela közli Brennannel hogy mindenképp el kell vinnie Booth-t egy italra.

A kisváros vendéglátóipari egységében este minden férfi Brennant vinné táncba, de ott van Denise is, akiről csak úgy süt, hogy sokmindent megtenne egy pasiért. Másnap az erdőben, már világosban keresik tovább az erdészt. Booth a beígért és elmaradt reggeli után kesereg, és azt firtatja miért nem vette fel Bones a telefont, amikor hívta a szobáját. A laborban Hodgins hiába maradt fent egész éjjel, Zack elhappolta előle az új szállítmányt, jól áll a srác. Booth, Bones és a seriff rátalálnak az erdészre, épp jókor érkezik a telefonos segítség a csapattól: a hús fekete medvéé, az erdész vadorzó. A medveürülékben talált gombaspóra leszűkíti a lehetséges tetthelyek körét, a fűrész pedig sima fémfűrész. Zack és Hodgins további mintákat kér, nyilván szakmai célból. Sherman elvezeti Booth-ékat a lehetséges tetthelyre, ahol kövekből összerakott sátánista áldozati oltárt találnak, vagy talán indián rituális gyógyító kör, Goodman majd megmondja. A bokrok alján két holttest, az egyik Adam Langeré, a másik az eltűnt nőé, a szíve hiányzik.

Goodman szerint a kannibál az elfogyasztott testrészekből akarja kinyerni az áldozatok erejét. A szimbólumokból következtetve még két áldozat testrészei hiányoznak a teljes szertartáshoz, de mivel eddig csak két hullát találtak, valószínűleg a kannibál épp vadászik. Dr. Rigby és Brennan az áldozatokat boncolják, fejlövés végzett velük. Booth és a seriff eközben Shermant hallgatja ki, aki elmondja, hogy Adam az állatorvosnőnek udvarolt, Charlie meg féltékeny volt rá. (A seriff is találkozgat a nővel, haha.) Zack összevetette a fognyomokat, nem az erdész a kannibál. Bones és Booth fogmintát szerez Denise-től, aki újabb helybélieket nevez meg a bonyolult szerelmi sokszögben („Egy ilyen kisvárosban nemigen van mit csinálni.” Milyen igaz.). Booth szerint a féltékenység elegendő indíték, Bones szerint az áldozat inkább elmebeteg.

Zack a női áldozaton talált fogazatnyomok képeit küldi Brennannek, egy bordaterpesz nyomai. Rögtön érthető, miért nem vette észre Dr. Rigby. A helyzet veszélyességére való tekintettel Bones is kap egy pisztolyt, azzal az instrukcióval, hogy ha lövöldözésre kerül sor, ott találja majd el a gyanúsítottat ahol nem Booth van. Rigby épp a hamvasztó kemencében tüntetné el a bizonyítékként szolgáló hullákat. Megpróbálja kidumálni magát, de Bones leüti egy ágytállal, az volt kéznél.

Az ügy lezárva, jöhetnek a magánéleti szálak. Hodgins és Zack együtt várják a futárcsajt. Angela jő, ki nem hagyná „a kanos titánok leszámolását”. Toni rövid gondolkodás után Angelától kér aláírást az elismervényre, meg is kapja menten, hm.

Bones és Booth sort kerítenek a megbeszélt reggelire, Bones lelkes, milyen jó hogy elrángattál ide Booth, izgalmas kis ügy lett ebből. Ritka a kannibalizmus mostanában, vajon zakkantságra fog hivatkozni a doki? Ja, és vissza kell ide jönnöm télen, Charlie szerint tuti síterep. Biztos remekül síel, a csípője és a combjai ereje és mozgékonysága alapján. Booth szerintem gondolatban összeköti ezeket az információkat az elmaradt reggelivel meg a fel nem vett telefonnal, és el is megy az étvágya, meg tudom érteni.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 1043 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 01:20

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?