Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
02. rész - Robbanó méreg

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 2. rész - Robbanó méreg
Dr. Csont (Bones) 1. évad 2. rész - Robbanó méreg
Eredeti cím:  

"The Man in the SUV"

Kiadás időpontja: 2005
Játékidő: 43 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Sebhelyes arcú arab férfi lép ki az Arab-Amerikai Baráti Liga épületéből, kocsiba ül és indít. Útközben ingerült hangvételű telefonbeszélgetést folytat egy Sahar nevű illetővel, aztán lecsapja a telefont és nem foglalkozik vele, hogy újra csörög. Végigszáguld néhány utcán, majd leparkol egy kávézó előtt – és a kocsival együtt felrobban. A következő jelenetben már Booth kíséri Brennant és a borzalmas szagoktól és látványtól irtózó Angelát a helyszínre. Gibson ügynök a belbiztonságiaktól mesél az áldozatról: Hamid Masruk a Fehér Ház tanácsadója közel-keleti ügyekben, kapcsolatban van az elnökkel. Kétséget kizáró azonosítás kell, mert terrortámadás gyanúja merült fel.

Angela elmenekül, Zack aranyosan túlbuzgó módon szaladgál a szükséges eszközökkel, Booth pedig Angela helyett segít Bones-nak bezsákolni a szétrepült testrészeket, bár ő maga is eléggé megviseltnek tűnik. Bones-t viszont szemmel láthatóan nem rázza meg, hogy növényi olajjal kell leszedegetnie az égett emberi maradványokat a kocsiról, mintha csak rostonsütőre ráégett hús lenne.

A laborban a csapat megkapja Gibson ügynököt felügyelőnek, aminek Brennan finoman szólva nem örül. Booth-nak panaszkodik, de nem talál nála megértő fülekre, mert Booth ízig-vérig amerikai, és személyes ügyként kezeli a nemzetét ért terrortámadást. „Ilyenkor egy kicsit mindannyian meghalunk.” Hodgins magyarázza a terrorcselekmények okozásának hátterét, majd nekilát összerakni a bombát, mert nem bízik a sumák FBI-ban. Zack pedig két befőttesüvegnyi húsfaló bogárral tisztítja le a csontvázat, ez igen látványos. Gibson ügynököt sürgetik az azonosítás miatt, de Brennan csak annyit mond neki, hogy a bogaraktól kérdezze mikor lesz eredmény.

Hamid felesége, Sahar a riportszobában, az áldozat testvérével, akinek szintén sebek vannak az arcán. Sahar könnyes szemmel bizonygatja amerikai öntudatukat, és hogy a férje nem volt terrorista. Bones próbál megértően kommunikálni a rokonokkal, de ezt talán nem a halál módjának részletes ismertetésével kellene kezdeni. Hamid orvosi anyagát mindenesetre megkapja, és már a laborban beszéli át Angelával, hogy milyen fájdalmakat élhetett át Hamid a bőrelváltozás miatt. Angelát még megviselik mindezek, jó neki. Bulizni hívja Brennant a hétvégére, felveti hogy talán Booth-t is vihetnék. Angela szerint Brennannek lenne esélye az FBI-osnál, de barátnője hevesen tiltakozik, talán kicsit túl hevesen is, lappangó titkot sejtek.

A bogarak jóllaktak, az áldozatot a gyerekkori csontsérülései és –jellemzői alapján azonosítják, Hamid az. Zack megkapja élete első koponyarekonstrukció-lehetőségét és örül neki, Brennan fejébe pedig talán mégis szöget ütött Angela felvetése, mert személyesen viszi el az ügy anyagát Booth-nak, teljesen kihagyva ezzel szegény Gibson ügynököt. Angela szerint Gibsonnak az az egyetlen esélye, ha próbálja túlélni a helyzetet és magát Brennant, akár egy földrengést. Egyetértek, ez a nő tényleg olyan sokszor, mint egy természeti csapás.

Booth egy vállalati ügyvédnővel, Tessával tölti az idejét, akinek Bones jól be is mutatkozik: „Épp a héten tanulmányoztam egy vállalati jogász koponyáját. Persze ő halott volt.” Úgy érzem Tessa és Brennan nem lesznek barátok. Bones szerint Booth a magányos alfahímekre jellemző tulajdonságokkal rendelkezik, de társának nincs alkalma meggyőzni őt ennek ellenkezőjéről, mert friss infót kapnak az FBI-tól: a bombát a kocsi alá helyezték, és a távolságmérő indította be, így az ügy terrortámadásból gyilkossággá minősül át. A riportszobában meglepő módon Bones talál közös hangot az áldozat özvegyével, mivel őszinte hozzá, logikusan megmagyarázza miért kapott szerepet a nyomozásban a származásuk és ismeri az iszlám temetkezési szokásokat is. Booth viszont Sahar távozása után bejelenti, hogy a nőnek viszonya van, amit Angela is megerősít pár lényegretörő kérdés után. 1-1.

A laborban Zack nem halad a koponyarekonstrukcióval, mert a darabok deformálódtak. Mivel Faridnál, Hamid testvérénél is látszanak a tünetek, talán valamilyen genetikai rendellenesség lesz az ok, vagy mérgezés. Bones és Booth meg is látogatják, hogy elkérjék az orvosi leleteit. Booth néhány jó kérdéssel kiszedi belőle, hogy Sahar-nak tényleg viszonya volt, és hogy fél éve mind együtt vacsoráztak, hogy a helyzetet megoldják. Hodgins gipszet talál, ez a bomba szigetelése lehetett. Mivel a koponya még nincs kész, Angelának épp nincs mit rajzolnia, ezért Tessa után kezd el szaglászni.

A szerető, Ali Ladjavardi kihallgatását megzavarja, hogy a belbiztonságiak beépített embere, azonnal el kell engedniük. Booth dühös, és ezen nem sokat javít, hogy Bones irracionálisnak tartja a hitét, majd felemlegeti Tessát, végül Booth mesterlövész múltját. Az már inkább, hogy végül megígéri, a csontokból megtalálják majd a gyilkost. A holtakra mindig lehet számítani. Angela sikeresebb az ügyvédnővel, szerinte Tessa nem érzi biztonságosnak a kapcsolatát Booth-szal, ezért a csapat többi tagjával együtt tovább unszolja Brennant, hogy csapjon le az FBI-osra. Brennan ezt határozottan elutasítja, és megkéri Angelát, hogy ne folyjon ebbe bele.

A bomba rekonstruálása jól halad, a koponya is kész. A csontelváltozásokból kiderül, hogy a tüneteket egy toxin okozta, amit a bogarakból tudnak csak megállapítani, tekintve hogy ők falták fel az áldozat szervmaradványait. Booth ámul, Hodgins lelkes, Zack kiakad: „Nem ölhetjük meg őket! Mindegyik egyéniség!” De muszáj lesz. A méreg dioxin, ami magyarázza a tüneteket. Angela szimulációja alapján négy hónapja történt a mérgezés, talán az össznépi vacsorán. Csavardit Ladjavardit mégis kizárják a gyanúsítottak közül, mivel Bones elbeszélget vele, közben kicsit megveri, de a pasinak biztos az alibije. Kocsikázás közben Booth Sahart hozza ki fő gyanúsítottnak, mint a kapcsolatból szabadulni akaró feleséget. Bones rögtön párhuzamot von Sahar és Tessa között, Booth megint dühös. Épp jókor jön Zack és Hodgins telefonos segítsége, tűzálló csempét azonosítottak a bombában, amit csak bizonyos épületekben használtak. Farid épp azon a környéken lakik, megvan az új gyanúsított.

Úton a robbantóhoz Bones a Booth által felajánlott lehetőségek közül (1. Jobb lesz ha a kocsiban maradsz. 2. Maradj mindig mögöttem. 3. Szóval légy óvatos, ennyi.) csak a harmadikat találja elfogadhatónak. Némi alap FBI-kiképzést is látunk: Booth berúgja az ajtót, majd közli, ha bárki kérdezi nyitva találták. Farid nincs otthon, a konyhájában egy új bomba hozzávalóit találják, dioxin is van benne, így kapták a mérgezést. A fal megbontva, innen a szigetelőanyag. Hamid kocsijának kézikönyve, a távolságmérőnél szamárfüles. Végül egy ládában rátalálnak egy átértelmezett Koránra, ami elfogadhatóvá teszi a tömeggyilkosságot. Farid tehát nem volt keresztény, mint ahogy azt korábban állította, sőt. Ő ölte meg Hamidot is.

Farid naptárában az aznapi fél 6-os időpont megjelölve, egy szemtanú látta őt a belváros felé indulni. Angela az FBI-osokat megelőzve rátalál egy békekonferenciára, ez lesz a célpont. Booth és Bones keresik Faridot a tömegben, a kommandósokat óvatosan lehet csak mozgósítani, nehogy kiszúrja őket a robbantó. Booth keresés közben leszögezi, hogy csak akkor lő a célpontra, ha egészen bizonyos. Hiszen talán nincs is nála bomba, bár ez elég valószínűtlen. Bones kiszúrja Faridot a galériáról, de épp háttal van nekik. Hiába bizonygatja Booth-nak, hogy biztos a személyazonosságában, a koponyacsontja és a járása alapján, Booth nem lő amíg nem látja az arcát. Ezért Bones rákiált, Farid megfordul, és mikor rájön, hogy lebukott robbantani akar, de Booth egyetlen pontos fejlövéssel agyonlövi, mielőtt megnyomná a gombot.

Később a Wong Fu étteremben némi alkohol társaságában beszélgetnek hőseink. Booth láthatóan nem boldog, a kitüntetését sem kérte, amiért kiiktatott egy terroristát. Bones azt hitte az FBI-osok szeretik a plecsniket, de Booth szerint nem öröm megölni valakit, nem kell ünnepelni. Bones jó kancsi módjára előáll a másik szemponttal, miszerint a társa rengeteg ember életét mentette meg. Booth-nak tetszik az érv, még el is mosolyodik, ami hihetetlenül jól áll neki. Meghívná Bones-t még egy italra, de a nő felveti, hogy talán haza kellene mennie Tessához. Rövid gondolkodás után Booth a csini ügyvédnő vigasztalását választja, így Bones-nak a csontvázak maradnak: bulizás helyett a laborba megy első világháborús maradványokat azonosítani, hiszen nekik is volt családjuk, és az Intézet ezért fizet.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 1028 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 01:19

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?