Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
17. rész - Koponya a sivatagban

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 17. rész - Koponya a sivatagban
Dr. Csont (Bones) 1. évad 17. rész - Koponya a sivatagban
Eredeti cím:  

"The Skull in the Desert"

Kiadás időpontja: 2006
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Angela rendes évi szabadságát tölti: 3 hétig nyaral a sivatagban a fotós barátjával, Kirkkel. Nem valami sok az a szokásos évi három hét, főleg hogy Kirk már napok óta kint van a sivatagban egy fotósorozat kedvéért, ahogy a kiborulás szélén álló Angie és Brennan telefonbeszélgetéséből megtudjuk. Ugyan tapasztalt vezetővel ment el, de a helyi seriff ajtaja elé egy koponyát tettek, Angela egyre jobban aggódik. Brennan otthagy csapot-papot-csontvázat és indul hozzá. Vonzó uticél a sivatag valóban, 45°C árnyékban és még rádiót sem lehet hallgatni a távolságok miatt.

A seriff ezerrel szervezi a Kirk és a vezetője, Dahni utáni kutatást, mert már nagyon fogytán lehet a vizük. A Navajo indián rendfenntartók segítenek, és ígéretet kap egy helikopterre is, csak szűkítsék le a területet. A seriff irodája egyben a megyei hullaház is, az íróasztala alatt egy dobozban figyel a koponya. Angela addig kérleli, amíg megengedi, hogy Brennan megvizsgálja. Fehér férfi, a kora pont mint Kirké, a halál oka pedig egy jólirányzott tarkólövés, ez egyre aggasztóbb.

Dahniről kiderül, hogy egy csinos indián nő, gyakran Kirk modellje. Brennan a lehető legegyüttérzőbb Angie-vel, amiből barátnője arra következtet, hogy szerinte Kirk vagy halott, vagy csalfa. Az antropológusnő Booth segítségét kéri, hogy szövetségi zsaruként szállíttassa át a koponyát az Intézetbe, további vizsgálatok céljából. Booth el is intézi ezt pár telefonhívással, majd a lányok után repül a sivatagba, hogy segítsen a nyomozásban. Kora reggelre meg is érkezik hozzájuk némi kávéval, hogy máris indulhassanak kérdezősködni, persze ki nem hagyná a lehetőséget egy kis kötözködésre Bonesszal, én ki nem megyek a hőségbe, öltözz csak nyugodtan, addig becsukom a szemem és bekapok egy fánkot.

Angelát nem viszik, mert Booth azt gondolja, Kirk csalta Dahnivel. Bones már megbeszélte ezt Angie-vel és kizárja a lehetőséget. Dahni lakókocsijánál egy indián srác puskát fog rájuk és akkor sem lesz sokkal barátságosabb, amikor Booth meglobogtatja az igazolványát. Ő Alex, Dahni lakótársa, és Angelához hasonlóan elég ideges, amiért nem tudja hova lett. A terepjárója arra enged következtetni, hogy kutat utánuk a sivatagban. Hamarosan az is kiderül, hogy mi baja a rendfenntartókkal, beront a lakókocsiba (Bones aggódik, hogy esetleg kiszökik hátul, hahaha, látszik, hogy nem járt még ilyenben) majd kiad hőseinknek egy fotót Dahniről és a seriffről, akik a kép alapján igen jó viszonyt ápolnak.

A mellékszálban a laborban Hodgins zenét hallgat munka közben, és nem adja oda Zacknek a koponyát hogy megvizsgálhassa, hiszen ő csak egy asszisztens, Brennan nélkül szava sincs. Zack szalad Goodmanhez igazságért. A seriffről kiderül, hogy azért van jóban Dahnivel, mert a féltestvére, sőt, gyakorlatilag ő nevelte fel a lányt. Nem kedveli különösebben Alexet, mert a srác gyakran keveredik kétes ügyekbe, de egyenlőre az marad az alapfeltevés, hogy Kirk és Dahni eltévedtek a sivatagban. Ezt máris megcáfolja Zack és Hodgins telefonja: a koponya Kirké, Hodgins drogot azonosított, Zack pedig egy felnőtt, deformált állkapcsú prérifarkas harapásnyomait.

Útban Angelához Booth úgy dönt, hivatalosan is átveszi az ügyet. Bones szerint ez nem jó ötlet, mert akkor a helyiek összezárnak, nem mondanak semmit, amíg ők haza nem mennek, majd utána intézik el az egészet a maguk módján. Booth azt mondja, ez úgy hangzott, mint egy jóslat, de azért megfogadja társa tanácsát, bár nem érti miért igaz, hiszen Amerikában vannak, nem Külső-Mongóliában. (Mivel épp ekkor tűnik fel mögötte egy hegy a semmiből, én erre nem vennék mérget.) Angie meglepődik a droggal kapcsolatos kérdéseken, nem igazi kábítószer az, csak az indián szertartások szokásos kelléke, amiken részt vettek. Azért megnevezi Kirk kapcsolatát, Wayne Kellog, egy nevesebb helyi művész személyében.

Kellog indián alkotásokat árul, és ebből egész szép házat épített fel. Mivel ő is fehér, az indián drogokhoz illegálisan jut hozzá, de nem akarja elárulni a beszállítója nevét, és ezzel az indiánoknál nemzedékről nemzedékre öröklődő titkot a növény lelőhelyéről. A háza előtt viszont ugyanaz a terepjáró áll, amit Alex is használt, szóval Kellogtól kérte kölcsön, és nem is Dahnit kereste vele. Újabb kérdéseket azonban nem tudnak feltenni neki, mivel valaki, vagy valakik alaposan helybenhagyták a srácot. Mostmár mindenki gyanús, a seriff is, sőt még maga Dahni is. Egy idegesítő szinkronhangú zoológusnő segítségével sikerül megtalálni a sérült állkapcsú prérifarkast, és mivel GPS-jeladós nyakörve van, már lehet tudni, merre kell keresni a maradványokat.

Brennan hajat mos, Angela fényképeket nézeget, girl time. „Kirk szeretett engem, mellette azt éreztem otthon vagyok, itt a sivatagban. Dahni a barátom volt, holnap segítek a keresésben.” Kirk hitt abban, hogy a sivatag megszólít és elmondja az igazat, ha elég sokáig állsz egy helyben. A seriff meg abban hisz, hogy az épp velük kutató indiánok verték meg Alexet, amiért indián drogot adott fehér embernek. Találnak néhány csontot, Angela pedig rálel Kirk fotós felszerelésére, és megpróbálja megmenteni a filmet.

Booth utánanézetett Kellognak, a fickó biztos nem az indián terítőkből gazdagodott meg ennyire, indulnak is hozzá. Angela pedig kikönyörgi a seriffnél, hogy ő hívhassa elő Kirk képeit, úgy gyorsabb és jobb is lesz az eredmény. Kellognál Bones különös vésett lemezeket talál, és egy óvatlan pillanatban lefotózza őket, hogy elküldhesse az Intézetbe. Kirk fotóin Dahni látható egy olyan sziklánál, amilyet nem is láttak a maradványok közelében, tehát máshol ölték meg. Alex ismeri legjobban a sivatagot, meg is mondja, hol van a szikla, a seriff pedig felajánlja hőseinknek, hogy elviszi őket oda. 5 órányi autózás után Booth már méltatlankodik, nála a „messze” max ¾ órát jelent. A seriff csak annyit mond: „Azt kellett volna mondanom, hogy igen messze.” (A laborban Goodman óvóbácsi Hodginsnak ítéli a vita tárgyát okozó csontokat, pedig Zack is elsőnek szerette volna megvizsgálni.)

Brennanék megtalálják a sziklát a képről, Angela meghatározná a pontos helyet, a seriff meg megy egy kört a kocsival, hogy tovább keresse a húgát. Úgy tűnik, egyedül Booth használja a józan eszét, vagy csak ő nem bízik a seriffben, amiért otthagyta őket minimális vízzel a semmi közepén, többnapi járásra mindentől. Megtalálják Kirk kocsiját és egy terepjáró keréknyomait. A vérnyomokból ítélve vonszolták kicsit, majd feldobták a terepjáróra, de valamivel odébb a nyomok egyszerűen véget érnek. Egy leszállópálya a megoldás, Booth már biztos benne, hogy a drog áll a gyilkosság hátterében, hiszen közel a mexikói határ. A seriff visszatér (Brennan szerint a semmi közepén csakis Angela képes fuvart fogni, pedig téved, mert Eri is, méghozzá egy buszt, amire felszállhattunk egy csomó nagyhátizsákos kifáradt gyerekkel.), és a tökéletesen működő rádióján szól is a kollégáinak, hogy foglalják le Kellog kocsiját.

Visszatérve telefújják luminollal a terepjárót, a motorháztetőn világít is Kirk odakötözött holttestének helye. Brennan felhívja Zacket a vizsgálati eredményekért, és nincs megelégedve gyakornoka munkatempójával, Zack meg nem szól neki, hogy nem az ő hibája; a besélgetésüknek Hodgins is tanúja lesz. Az mindesetre kiderül, hogy Kirk holttestét nem a terepjáróval vitték oda, ahol végül megtalálták, hanem feltették egy repülőre és abból dobták ki. Goodman pedig pénznyomó-lemezekre ismert a korábban lefotózott vésetekről, lehet megszorongatni Kellogot. Booth és a seriff addig alkudoznak vele, amíg elmondja, kik a drogcsempészek, hogyan vették őket véletlenül észre Kirkék, de a saját szerepét ügyesen minimalizálja a történetben, és azt sem tudja, hol van Dahni. Cserébe nem vádolják meg gyilkossággal.

Goodman szól Zacknek, hogy addig nem fog felülkerekedni a vitákban, amíg meg nem szerzi a doktori végzettséget. Zack viszont tart attól, hogy ezzel egyidőben elveszti jelenlegi asszisztens állását. Goodman elmondja Hodginsnak, hogy azért tette ezt, mert Zacket szeretné ösztönözni, az a legjobb a srácnak, ha befejezi a disszertációját és felnő végre.

Booth, Angela, a seriff és Brennan visszamennek oda, ahol Kirköt megölték, és nyomokat keresnek, hogy megtudják, merre indult Dahni. Angelának a sivatag elárulja a választ, és sikeresen megtalálják az indián nőt, aki szerencsére még életben van. Angela tudja, többet nem fog visszatérni erre a helyre. Csak azt nem tudja, lesz-e még egyszer ilyen esélye, egy férfi, aki annyira szereti, hogy vele élné le az egész életét, ha hagyná. Brennan biztos benne, hogy igen, hiszen a világban semmi sincs, ami csak egyszer történne meg, mert a Végtelenség mindkét irányban létezik. Ez szép gondolat, az meg vicces, hogy közvetlen ezután racionális magyarázatot ad Dahni megtalálására: Angela tudatalattijában a sok lehetőség közül az agya egyszerűen kiválasztotta a legvalószínűbbet. Booth és Angie ezen még elhumorizálnak egy sort, majd mindnyájan elindulnak hazafelé.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 920 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 02:35

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?