Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
16. rész - Az eltemetett titkok

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 16. rész - Az eltemetett titkok
Dr. Csont (Bones) 1. évad 16. rész - Az eltemetett titkok
Eredeti cím:  

"The Woman in the Tunnel"

Kiadás időpontja: 2006
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Na jó, ebben a sorozatban gyakori a rosszul megvilágított áldozat, de ez a mostani mindenen túltesz: egy szennyvízcsatornában fekszik mélyen a város alatt, és leginkább egy adag darálthúsra hasonlít, köszönhetően a sokméteres zuhanásnak és a patkányoknak. Bones, Zack és Booth nem vesztegetik az időt a labirintusszerű járatokban, inkább kötélen ereszkednek le a hullához, ami teljesen biztonságos lenne, ha Zack nem paráztatná be mindhármukat némi fizikai fejtegetéssel a biztonsági kötelek szakítószilárdságáról.

Bones pisztolyt kér, Booth vonakodik, nem is alaptalanul: mikor enged a kérésne,k társa néhány jólirányzott lövéssel eléri, hogy a patkányok egymást falják fel, és ne az áldozatot. Érdekes lesz Booth kötelező jelentése arról, hogy miért lőtt a fegyverrel. A csatornában Bones egy őket figyelő sötét alakot vesz észre, rögtön üldözőbe is veszi, de a fickó lámpa nélkül is meglép előle, úgy tűnik hazai pályán menekült, ez érdekes.

A laborban sikerül azonosítani az áldozatot, egy a térdében talált kapocs sorozatszámából: Marni Hunter dokumentumfilmes. A halál oka még tisztázatlan, egyik nyom sem utal rá egyértelműen. A nő vőlegénye beviszi Booth-nak Marni felvételeit, Bonest lenyűgözi a csatornákban élő működő árnyéktársadalom, ahol Marni forgatott. A dokumentumfilmes és az antropológusnő egészen hasonlóan gondolkodtak a saját munkájukról, hm. A felvételeken feltűnik egy Helen nevű szociális munkás, és Harold, akiben Brennan felismeri a korábban látott sötét alakot, hogy miből az rejtély, mert mint írtam elég rosszak odalent a fényviszonyok. (Biztos a járásáról-mozgásáról, meg a fekete kalapjáról; igen, ez is népdal.)

Helen leviszi őket a csatornalakókhoz, kicsit neheztelt Marnira, amiért bement oda a kamerával, szerinte csak a profitért tette, mint minden filmes. A Harolddal való beszélgetés nem indul zökkenőmentesen, a pasas semmit sem mond, amíg Booth Bones javaslatára nem kezeli őt nagy tisztelettel, hiszen fontos ember idelent, a „vakondváros polgármestere”, ahogy Marni nevezte. A cuccai közül az áldozat véres kabátja, cipője és kamerája kerül elő, így Booth minden tiltakozása ellenére beviszi. Harold katona volt, abba rokkant bele, hogy embereket ölt, köztük egy anyukát, akinek ugyan kézigránát volt a kezében, de egy gyerek is, ez valóban kemény. Marni haláláért is felelősnek érzi magát, mert adott neki valamit, amit nem lett volna szabad, de nem mond többet.

A kis csapat fáradhatatlanul dolgozik a maradványokon: koponyarekonstrukció, szutymóazonosítás, részecskeelemzés. Angela ebédet hoz Brennannek és óvatosságra inti, láthatja, hova jutott Marni a munkához való hozzáállásával. Hodgins talál egy értékesnek tűnő érmét az áldozat cuccai között, erre utalhatott Harold. A papírmunkától tartva megpróbálja lepasszolni, de ez csak akkor sikerül neki, mikor kiderül, hogy valóban különleges, és Goodman mindenről megfeledkezve elrohan vele. Az érme a hadügyi hivatal egy régi rejtekhelyéről származik, eredetileg a kulturális kincseket akarták megóvni, de sok üreg eltűnt a földcsuszamlások miatt. Bármi lehet még lent: pénzérmék, aranyrudak, festmények pl.

Harold azt mondja, az érmét a Szöszitől vette el, de ő veszélyes, körülötte mindenki meghal. Marnit átvitte a határon a Szöszi területére, de tanult az esetből és Booth-ékat nem fogja. Bones szerint Booth hathatna rá a híres nagy bajtársi szövegével, Booth ezt zokon veszi, hiszen tudja min ment keresztül Harold. Bonesnak is elmondja, ha tényleg tudni akarja, de erre előtte fel kell készülnie. Talán jobb nem tudni mindent. Hodgins gyémántport talált az áldozat ruháján, tehát egy másik alagútban ölték meg és aztán a légaknához vonszolták. Helen elmondja, hogy Marni falat mászni tanult, Bonesról kiderül, hogy ismeri a Sierra Madret, Chalzie Steront meg nem (Booth rögtön a nagyanyjához hasonlítja, haha), Angela pedig a csodagépén modellezi a koponya sérüléseit, hogy azonosíthassák a gyilkos fegyvert.

A két falmászó fickó, Duke és Kyle eléggé kiakad Marni halálhírétől, Kyle különösen, mert viszonyuk volt, bár szétmentek, amikor a fickó megtudta, hogy Marninak vőlegénye van. Booth máris a vőlegényre gyanakszik a féltékenység miatt, amit Bones nem ért, hiszen Marni őszinte volt, nem titkolta el független és kalandvágyó énjét, sem a hűtlenségeit. (A jelenetben Booth egy olyan bögréből iszik kávét, aminek lyuk van a közepén.) Booth kajánul megjegyzi, hogy már az indítékokat vitatják meg, ez pszichológia ám, „Többet nem fordul elő.” – mondja erre Bones. Azért némi pszichés szöveggel csak ráveszi Haroldot, hogy mutassa meg nekik, hol találta meg az érmet. Arról viszont már nem sikerül meggyőznie, hogy fogadja el a társadalom segítségét, Harold így vezekel a múltja miatt, és ez így is marad. A járat, amibe viszi őket zsákutca, de azért egy csontvázat találnak benne.

A vizsgálatok és a nála talált gombok alapján a csontváz polgárháború korabeli, Goodman, Hodgins és Zack is feltevésekbe bocsátkozik, úgy tűnik Booth ezen szokása fertőző :) Angela Haroldhoz készül megrajzolni a Szöszi képét, de eléggé tart tőle, Brennan szerint az őszinteség és a tisztelet segít. Így is lesz, bár a rajz elég fura, Goodman viszont egy értékes festményre ismer rá, Angie önbizalma máris visszatér. Zack és Brennan hegymászócsákányként határozzák meg a gyilkos fegyvert, Marnie vőlegénye pedig behoz egy újabb adag videót, amin Duke és Kyle is ott bohóckodik a járatokban, pedig azt mondták, sosem mentek le. Ráadásul nem jártak otthon, mióta Booth-ék beszéltek velük. Mindezek alapján megalapozott a feltételezés, hogy épp most ürítik ki a kincstárat, Booth már indulna is, de Bones azt mondja, ne rohanjanak bele csak így a labirintusba.

Angela részletesen felrajzolja az ismert földalatti alagutakat a csodagépen, a színes vonalak összevisszaságát látva Booth rögtön igazat ad Bonesnak. Játszanak egy sort a különböző időben és céllal keletkezett járatok összekapcsolásával, végül sikerül meghatározni, kb. hol van a kincs elrejtve. A 6 profi FBI-os osztagnak nincs csodagépe, ezért nem is találják Booth-t és Bonest a járatokban. Csak kell az a fegyver a nőnek, Booth kiköti, hogy nem lövöldözhet patkányokra, csak mászócsákányos őrültekre. Amíg a kommandósok bolyonganak, ők felderítenek és rá is találnak Marni hiányzó koponyacsont-darabjára. Aranyrudak csengése hallatszik, meg is látják a Szöszit, gyors munkamegosztási megbeszélés: Booth majd dumál, Bonesnak az lesz a dolga, hogy a bal oldali fickót sakkban tartsa a pisztollyal.

Persze Bones nem bírja ki, hogy ne játssza kissé idétlenül a keménykedő FBI-ost, így aztán még karatéznia is kell kicsit, Kyle is lecsapja Duke-ot egy gyertyatartóval, de végül csak összejön a gyanúsítottak megbilincselése. Azért a Booth zsebébe csúsztatott fegyverre odafigyel, hogy ne maradjon felhúzva, még jó. Happy End, a kulturális kincsek az őket megillető helyükre kerülnek, Marni ártatlan, Goodman és Booth jót nevetnek azon, hogy milyen jó Cluedos sztorit hoztak össze Kyle-ék, aztán meg azon, hogy Bonesnak szokás szerint gőze sincs, miről van szó. Haroldot kiengedik, Angela, Brennan és Booth pedig visszakísérik földalatti életébe.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 970 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 22:02

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?