Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
15. rész - Két titokzatos hulla

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 15. rész - Két titokzatos hulla
Dr. Csont (Bones) 1. évad 15. rész - Két titokzatos hulla
Eredeti cím:  

"Two Bodies in the Lab"

Kiadás időpontja: 2006
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Új szinonimát hallottam a „nagyon jó”-ra: pengés; köszi Dia. Szóval ez a rész egyértelműen ilyen volt: határozottan, vitathatatlanul pengés. Indításnak itt van rögtön Brennan, aki az irodájában csetel egy Firstimer34551 fedőnevű illetővel, persze ahogy az ilyenkor lenni szokott, jő a főnök némi munkával, Brennan gyorsan dönt: vacsorameghívás elfogadva, Doc206 kijelentkezik. A Goodman által hozott eset egy hat éves hulla betoncipőben, 38-as golyónyomokkal a koponyájában. Kivételesen nem kell azonosítani, az FBI szerint James Cugini, a hírhedt maffia-tag holtteste került elő, a csapattól a gyilkosra utaló bizonyítékokat várnak. Brennannek különösen tetszik a feladat. Zack letisztítja majd a csontokat, és az antropológusnő „elég lesz reggelre” megjegyzésére Angela és Hodgins már rá is harapnak, faggatni kezdik a netes randiról.

Booth jó érzékkel épp ebben a pillanatban fut be, magához is ragadja menten a kérdezősködés jogát, mi van a hagyományos zsúfolt termen átnézős-szemkontaktusos-hatalmába kerít a varázs módszerrel? Hát az van, hogy Brennan szerint varázslat nem létezik, napersze. Booth elhozta évszázados barátját, Jamie Kentont, övé a Cugini-gyilkosság, Bones szerint ők ketten a legjobb FBI-ügynökök a világon, Angela szempillákat rebegtet. Booth azért jött, hogy egy megkínzott és kutyák által széttépett holttesthez vigye Bonest. Az áldozat fiatal nő, a szemek kinyomása egy két évvel azelőtti esetre utal, ahol a gyanúsított ellen Booth nem tudott közvetlen bizonyítékot szerezni, így megúszta. Hodginsnak elküldik a kutyák ürülékét, Bones kicsit későbbre teszi át a vacsorát, Booth meg féltékenykedik egy sort, hiába. Az eddig sem egyszerű alapfelállást tovább bonyolítja, hogy útban az étterem felé Brennant majdnem fejbe lövik, csak azért ússza meg, mert épp lehajol a telefonjáért, elejtette miután a netes pasija hívta a dugóból, szólt, hogy késni fog. Főcím.

A laborban Brennan zaklatott üzemmódban dolgozik, Angelát sürgeti és Zackkel kiabál, amiért hosszú órák kemény munkájával sem sikerült tökéletesen megtisztítania Cugini koponyáját. Booth meg vele kiabál, amiért tovább folytatja az ügyek vizsgálatát. Logikusan végiggondolva annak, aki Brennanre lőtt, köze van valamelyik esethez, így rá kell jönniük ki volt az, lehetőleg a következő próbálkozása előtt. Ezzel még Booth sem tud vitatkozni, inkább elmondja, miket léptek eddig: vizsgálják a lövedékeket, megfigyeltetik Kevin Hollingst (ő a kutyás eset gyanúsítottja), már átküldték a listát az eltűnt fiatal nőkről, összeszedték a Romano-család anyagát, akik nem voltak jóban Cuginiékkel. És, utána kell nézni Bones pasijának is, ha tetszik ha nem. Ráadásul Booth addig nem hagyja egyedül az antropológusnőt, amíg le nem zárják az ügyet.

Firstimer34551, alias David a riportszobában, Booth keménykedik vele, de rendes tagnak tűnik. Brennan úgy néz rá, mint egy csontvázra, amit neki kell milliméterről milliméterre haladva átvizsgálnia, Davidnek asszem nyert ügye van. Azért Booth szája sarka felfelé rándul, amikor Bones még előtte közli Daviddel, hogy már ellenőrizte a forgalmat a lövöldözés idején. A fickó alibije megáll, nincs mit tenni, el kell engedni, Booth még kicsit fenyegeti, hogy ugye nem csak egyéjszakás kalandot keres, de ezzel csak azt éri el, hogy Bones és ő egymás szavába vágva bizonygathatják neki, hogy csak munkatársak. A kedves gyanúsított jobbra el, Brennan az FBI-os széles válla mögül leskelődhet utána, miközben társa sikertelenül próbálja eloszlatni a rózsaszín ködöt a szeme elől.

Angela azonosította a fiatal női áldozatot, Zack úgy gondolja, egy kicsorbult pengéjű zsebkés volt a gyilkos fegyver, de nem azzal vájták ki a szemét. Emellett teljesen letisztította a Cugini koponyáján látható golyónyomokat. Brennan szerint ezeket rekonstruálva és visszafordítva megkapják a golyó eredeti mintázatát. Lelkes, mert eddig még nem kellett ezt az elméletet a gyakorlatban is kipróbálnia, Zack még nem is hallott róla, szerintem meg ez pont olyan, mint mikor gipszöntvényt készítünk pl. egy lábnyomról, de mindegy. Booth Kentonnal találkozik és viszi magával Bonest is, hiszen nagyobb szükség van rá élve, mint a laborban, ez kedves.

Az FBI-nál Kenton és Booth megpróbálnak kicsit ráijeszteni az antropológusnőre, hogy hanyagolja az eseteket, sikertelenül. Kenton két évig volt a rivális Romanoéknál fedett nyomozó, és szerinte ők ölették meg Cuginit, mert próbálják eltemetni a törvénytelen ügyeiket. Nem tenne jót nekik, ha Brennan ezt bebizonyítaná. Telefonos segítség Hodginstól: a kutyaürülékben marhamájból származó paraziták voltak, a gyilkos ezzel csalhatta oda a kóbor ebeket. Lehet indulni Hollingshoz kicsit kutakodni. Májat nem találnak, van viszont egy tiszta pengéjű zsebkés és terjedelmes kulcs-gyűjtemény, amit Booth azonnal le is foglaltat. Hollings ügyvédért kiált, és Booth hiába húzza a riportszobában, nem vall be semmit. Nincs bizonyítékuk, se alapos vád, nem lesz ez így jó, el kell engedniük. A tükör mögött közben információcsere zajlik: Kenton átadja Brennannek a Cugini-gyilkosság gyanúsítottjainak kartonjait, a nő meg elmondja neki, hogyan fogják megtalálni a gyilkos fegyvert.

Booth Bones javaslatára Goodmantől kér segítséget, aki régész szemmel vizsgálja meg a Hollingsnál talált kulcsok elrendezését, szerinte a pasas a hatalom kifejezésére használja őket, és a jobb oldaliakat érdemes vizsgálni, azok számára a legfontosabbak. Hodgins a cementben Carlo Romano építővállalatára jellemző összetevőket talál, Zack viszont elakadt a női áldozat szemüregében látható sérülések mintájával. Brennannek Romano kihallgatása előtt beugrik, hogy a nyomokat valamelyik kulcs fogazata hagyta, gyorsan fényképezzenek le amennyit tudnak, mielőtt visszaadják őket Hollingsnak. Kenton ámul, Booth is, de ő azon, hogy társa önvédelmi fegyvernek is simán használható méretű kulcscsomóval rendelkezik. Most miért, lakás, kapu, labor, hullaház, sorolja Bones, ezek valóban bármikor kellhetnek.

Nos, a lakáskulcs máris előkerül, Booth hazaviszi társát, mert mostmár tényleg aludnia kellene, a jól őrzött laborban meg úgyis csak dolgozna. A maga ellenállhatatlan módján bejelenti, hogy ő is marad, nincs vita, és Bones ne menjen az ablakok közelébe. TV híján Booth a CD-k között keresgél, némi világzene és jazz (nocsak) után előkerül a Hot Blooded, bizonyos zenéket ugye csak teljes hangerőn lehet hallgatni, ez is olyan, tánc-éneklés, aztán meg aggódó telefon Davidtől, ehh. Booth kimegy a konyhába üdítőért, Bones még utánakiált, hogy a poharak a jobb felső polcon vannak, és ez lesz a férfi szerencséje, mert így nem telibe kapja a hűtő robbanását.

Booth a kórházban, eléggé összetörve, majd a puding segít. Bones biztosítja róla, hogy a kollégái minden nyomot összeszedtek a helyszínen, tudja, hiszen ott volt, nagyon alaposak voltak ő meg nagyon idegesítő. Aztán átnézi a röntgenjeit, és a most szerzett sérüléseken kívül közel-keleti kínzás nyomait is látja, és valaki védelmezésére utaló törésnyomokat. Hát igen, a bajtársam elvesztette a fegyverét, de nem tudtam megmenteni, mondja az FBI-os. Érkezik Kenton, hogy Booth kérésére vigyázzon Brennanre, „reád bízom édes-kedves jó kenyeres pajtásom”, mint a népdalban. Na ja, csak ott úgy folytatódik, hogy „éljed vele világidat, nem bánom”, lássuk mi lesz ebből, és mennyire bánja majd Booth a dolgot.

Angela jól halad Cugini lövedékének rekonstruálásával, Hodgins pedig Hollingsra utaló összetevőket talál a robbanóanyagban. Nosza be is rúgják az ajtaját, de a pasas lelépett, előkerül viszont egy térkép, be van jelölve rajta a másik áldozat megtalálásának helye. Zack azonosította a kulcsot, Hollings nem is ment el értük. Kenton visszaviszi Brennant a laborba, ott biztonságosabb. Hodgins meglátogatja Booth-t, mert pudingot akar enni és tájékoztatja a legújabb fejleményekről. A térkép nem vall Hollingsra, Booth agyal, közben meghallgat pár összeesküvés-elméletet Hodginstól, végül arra jutnak, hogy van egy beépített emberük.

Kenton fülest kap egy újabb elrabolt nőről, és indul a megadott épülethez, Brennan meg vele tart. Mikor Zacket hívná, a pasi fegyvert fog rá és sajnálatát fejezi ki, hogy meg kell ölnie. Booth Hodginsszal száguld a helyszínre és odacsődíti a fél FBI-t, hiszen Kenton nem is hívott erősítést, és minden jel rá utalt, ő meg nem vette észre. A raktárépületben Brennan kiszedi Kentonból a teljes igazságot: ő ölte meg Cuginit Romanoék parancsára, nomeg jó pénzért. Különben is maffiózót ölni kvázi életmentés, olyan ez mint Booth mesterlövész munkája a háborúban. Talán mégsem, de nincs idő ezt bővebben megvitatni, mert a két Bodri már igen éhes.

Brennan hátrakötött kézzel is szembeszáll Kentonnal, de hiába a hátrabukfences pisztolyszerzés, meg a lábkulcs, amiről Sayid jut eszembe a Lost 3. évadzárójában (biztos ugyanoda jártak karatéra ezek ketten), a pasas végül leüti, és mire magához tér, már a száját is bekötötte és moccanni sem tud. Viszont első kézből hallhatja az infót, amit már Booth is gyanít: Hollings gyilkosa is Kenton, az áldozatok szemének kivájása pedig azért kellett, hogy feltárja a lelküket, hát ez Brennannek nagyon megnyugtató lehet.

Az FBI az épület előtt, Booth fegyvert kér, bár a golyóálló mellényt sem bírja felvenni, inkább odadobja Hodginsnak, ő is bemehet vele. Booth egy hősember. Egy király Depeche Mode szám alatt behatolnak az épületbe, a nő földön heverő kulcscsomójából azt is tudják, hogy jó irányban keresgélnek. Brennan arcán félelem, először látni ilyet a sorozatban, de a legutolsó pillanatban Booth rájuk talál és meglövi Kentont, majd kiszabadítja társát. Bonesnak kerek fél perc kell, hogy némileg lenyugodjon, de ami elhagyja a száját, az nem ám a köszönöm, vagy neadjisten szeretlek Booth, hanem egy kérdés: „Hogy jutottál ki a kórházból?” Booth ennek megfelelően fel is ajánlja neki, hogy vissza már ő vigye.

Kórház, csini ruhás Bones nagy fehér ragtapasszal a fején hallgatja társát, Kenton mindent bevallott, neki ígyis-úgyis vége. Booth sajnálja, úgy érzi cserbenhagyta a nőt, Bones erre rávágja, hogy megmentette az életét. Aztán azt is, hogy „Szép kis pár vagyunk.” David telefonál, csak sikerül összehozni azt a vacsorát. Booth jó éjszakát kíván, majd tévézéssel enyhíti bánatát. De Bones visszajön, az univerzálisan bevethető fejfájás-indokkal elhalasztotta a találkát. Így aztán közös filmnézéssel töltik az estét, szigorúan tartva a min. 30cm távolságot, mert az elégedetten vigyorgó FBI-osnak azért még nagyon fáj a karja.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 935 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 02:04

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?