Menu

Dr. Csont (Bones) 1. évad online
14. rész - Egy kínos ügy

Értékelés:
(0 szavazat)
Dr. Csont (Bones) 1. évad 14. rész - Egy kínos ügy
Dr. Csont (Bones) 1. évad 14. rész - Egy kínos ügy
Eredeti cím:  

"The Man on the Fairway"

Kiadás időpontja: 2006
Játékidő: 42 perc
Kreátor: Hart Hanson
Író: Hart Hanson

Brennan és Zack egy golfpályán lezuhant magánrepülőgéphez mennek ki. Miközben a golfautón megközelítik a helyszínt, Zack azon szomorkodik, hogy Booth már megint nem dolgozik velük – sorozatban harmadszor. Brennan nem érti mi oka van erre, hiszen Booth szóba sem áll vele, Zack szerint ez olyan pasik közti „nem veszek rólad tudomást, ezzel érzékeltetem, hogy érzékellek” kommunikáció. A repülőnél a biztonsági ember 5 utasról tájékoztatja őket, de pár perces körbenézés után tudósaink máris hatra emelik a gép szénné égett áldozatainak számát. Továbbá egy fehér színű csontdarabot is találnak, egyértelmű, hogy akitől származik, nem volt a gépen.

Goodman irodájában gyűlik össze a kis csapat, hogy megkapják az utasítást: magasrangú diplomaták utaztak a gépen, a külügy szeretné tudni, ki volt a titokzatos hatodik utas. A fehér csonton hiába voltak trancsírozásra utaló vágásnyomok, most a politika a gyilkosság elé kerül. Brennannek ez nem tetszik, ezért megpróbálja Booth-t belerángatni az ügybe, de hiába, az FBI-nak a golfpályákon nincs hatásköre. Persze Booth rögtön civódni kezd a nővel, ha ennyire hiányzom hívj fel és elviszlek ebédelni, Bones próbálja Zackre fogni, de ez teljesen reménytelen, nyilvánvaló, hogy Booth csak azért adta be a srácnak ezt a pasi-dolog dumát, hogy ne kelljen vele szóba állnia, főleg ne lelőnie.

Jesse Kane, egy szomorú szemű fickó keresi fel Brennant azzal, hogy a fehér csont talán az apjáé lehet. Booth hallott már róla, Jesset jól ismerik a rendfenntartó szervek, az eltűnt apja után kutat 5 éve, jópár anyagot írt már a kutatási technikákról. Booth jobban érdekli, hogy Jesse honnan tud a kínai diplomatákról, akik a gépen utaztak. Megvannak a maga módszerei, gyanús, nagyon gyanús. Brennannel rögtön érzelmi közösséget talál, hiszen mint tudjuk, a nő szülei is eltűntek. Jesse átadja neki az összegyűjtött anyagait, Bones pedig megkéri Booth-t, hogy segítsen a nyomozásban.

Az ismeretlen utasuk fiatal nő, mindenki előadja elméletét: Hodgins szerint talán bérgyilkosnő, Zack bejegyzetlen utaskísérőre szavaz, Angela egész biztos benne, mit csinált a nő a gépen. Brennan nem szereti az elhamarkodott következtetéseket, az is lehet, hogy az egyik utas a lánya barátnőjének tett szívességet, Angie szerint ez aranyos, Zacknek csak most esik le, hogy a női áldozat munkaköre minden bizonnyal a fedélzeti szórakoztatás. A három fehér csont egy középkorú pasasé, aki kb. 5 éve lehetett a helyszínen. Brennan megkéri a többieket, hogy Goodman háta mögött nyomozzanak vele az ügyben. Zack elemzi a csontokon lévő vágásokat, Angela összeveti a koponyadarabot a Jessetől kapott fényképpel, Hodgins, a lelkes lázadó feladata lesz, hogy Goodman ne jöjjön rá mit csinálnak.

Brennan tájékoztatja Jesset az eddig megtudottakról, és csodálkozik, hogy még öt év után is ennyire reménykedik. Jesse azt hitte, Brennan meg fogja érteni, de a nő inkább nem vitatná meg vele a szülei eltűnését, ám legyen. Booth már foglalkozik az üggyel, rögtön ráállt, amint megtudta, hogy gyilkosság, hát persze. A kis csapat eközben gépi fűrész nyomait azonosítja a csontokon és majdnem lebuknak, mert Zack leblokkol a félelmetes Goodman előtt. Angela ezután nem bízik majd egyikükben sem, magát is beleértve.

Booth elismeri, hogy Jesse anyaga nagyon jól összeszedett és rendszerezett. Indulnak is a fő gyanúsítottjához: az apja barátnőjéhez, aki a legtöbb pénzt nyeri Max Kane eltűnéséből. Booth majd a pszichológiai jelzéseiből megmondja, gyanús-e. Bones utánaolvasott ezeknek, de Booth szerint inkább hagyja rá az élőket, ő sem kontárkodik bele a csontjaiba. Karen Anderson, a barátnő érdekes információt oszt meg velük: Jessenek még azelőtt megromlott a kapcsolata az apjával, hogy ő a képbe került volna, persze a pénz miatt, az apa nem finanszírozta az akkor egyetemista fia bulizós életmódját.

A csontelemzésből kiderül, hogy az áldozatot lefagyasztották, feltrancsírozták, majd lenyomták egy faaprítón. Booth elkezdi kerestetni az aprítót a típusa szerint, közben Jesset szembesíti mindazzal, amit megtudtak róla. Szomorú szemű barátunk nem tagadja, de belátja, hogy az apjának igaza volt, viszont ha most láthatná, büszke lenne rá. Brennan rögtön rá is vágja, hogy egy halott ember nem lát semmit, majd Booth kérésére elmondja, mi történt az áldozattal, Jesse megdöbbenése őszintének tűnik. Szeretné látni a maradványokat, ezért Brennan beviszi a laborba. A három pici csontocska láttán a fickó annyit bír kinyögni, hogy az apja nagydarab ember volt, haha. Viszont még így is sokkal több mindent tud, mint Brennan, könnyes szemmel közli, hogy most érzi igazán, milyen reménytelen lehet a nő helyzete. Brennan erre áthívja az irodába, és odaadja neki a szülei hivatalos aktáját. Más nincs, sosem kért fel magánnyomozót, vagy kutatott saját maga. És Booth-t sem kérte meg soha, de ezt már csak suttogva mondja, Jesse be is próbálkozik egy csókkal, de a nő hátrál, nanemár, ez a munkahelye.

Angela érkezik pár infóval: először is nem tud olyanról, aki megpróbálta a munkahelyén megcsókolni Brennant és túlélte (Ki az, aki nem élte túl??), másodszor a talált koponyadarab ráillik Jesse apjának a koponyájára, bár ez egy sematikus kép csupán. Közben kész van a repülőgép utasainak arcrekonstrukciója, beszámolnak Goodmannek. Zack talán kicsit túl lelkesen jelentkezik a feladatra, hogy összevesse a nő arcát a konzumnő-hirdetésekkel, Brennannek meg őszinteségi rohama van és majdnem elmondja főnökének a magánakciójukat, de Hodgins pár jól időzített közbeszólással megakadályozza. Booth elhozta az Intézetbe a faaprítót, Brennan máris új feladatot ad Zacknek: Hodgins-szal végezzenek el egy szóródásos vizsgálatot. Ők Booth-szal Ray Sparkshoz mennek, a közmunkák irányítóján kívül csak ő fért hozzá a géphez.

Booth még mindig nem szól Zackhez, amit Bones nem tart helyesnek, mert szerinte társa nem segíti a srácot, pedig igyekszik beilleszkedni a való világba. Sparks házánál Bones az FBI-os alapkiképzés újabb fejezetét tanulhatja meg gyorstalpalóban: ha a gyanúsított kiszökik hátul, különböző irányból kell utánaszaladni, az üldözés utáni belerúgási vágy pedig természetes, de jobb nem megtenni. Zack és Hodgins nagyszabású szóródásos kísérletet végeznek el egy fagyott disznó segítségével, a népes kíváncsiskodó munkatársak gyűrűjében. A teszt nagyobb szabású lesz mint képzelték, a malac darabjai a bámészkodókon kötnek ki, köztük Goodman öltönyén, aki a hírekkel ellentétben mégsem ebédelni ment, ajjaj.

Ray Sparks a riportszobában, a házát az anyjától örökölte a bátyjával együtt, ismeri Karent, mert csapos volt a golfpályán, ő meg ugye arrafelé dolgozik. Jesse apjának eltűnésekor fogházban volt, ez biztos alibi. Marad gyanúsítottnak maga Jesse, Bones szerint társa csak sötétben döfköd, hátha valamelyik talál, de azért elbizonytalanodik és nem hisz Jessenek, inkább visszamegy a laborba tovább kutatni. Angelával kimodellezik, hol lehetnek még csontdarabok a helyszínen, a „fagyott disznó kísérlet” alapján. Goodman keménykedik egy sort Hodgins-szal, majd a friss adatokat hallva engedélyezi a csapatnak, hogy a csontdarabjaikkal foglalkozzanak tovább. Brennan visszakéri a szülei aktáját Jessetől azzal a szöveggel, hogy nem a megfelelő embertől kért segítséget, és röviden elbeszélgetnek róla, melyik az egészségesebb: Jesse, ahogy minden idejét az apja keresésére fordítja, vagy Brennan, aki semmi energiát nem fordít a szülei megtalálására.

Booth és Jesse kibicelése mellett a golfpályán a laborosok összeszednek néhány csontot, az egyiken jóindulatú daganat jeleit találják, lehet összevetni az orvosi anyaggal. Booth telefonál: Jesse elment Karenhez, és összeverekedett az új élettársával, le is tartóztatták. A kocsiban Bones a véleményét kérdezi, szerinte Jesse gyilkolt-e. Booth azt mondja, a gyilkosságokat nem lehet érzelmi alapon vizsgálni, néha igenis keménykedni kell, sötétben döfködni, régi sebeket feltépni, hogy megtudjanak olyan infókat is, amiket máshogy nem árulnának el. És szerinte nem Jesse tette. Bones szerint sem, mivel már tudja, hogy nem Max Kane az áldozat. Jesse szomorú lesz, hogy mégsem az apját találták meg, Brennan sajnálja, de nem azért, mert megvádolta, hanem mert ugye pontosan tudja, mit érez.

A laborban Booth rászánja magát, hogy közvetlenül kommunikáljon Zackkel. A kis csapattal rájönnek, hogy az áldozat Ray bátyja lesz, az indíték pedig, hogy egyedül az övé legyen a ház. Meg is nézik, hogy van-e fagyasztóládája, mert az egyik csontdarabon, egy köröm alatt abból származó szigetelőanyagot találtak. Ray nem volt valami tisztaságmániás, mert a fagyasztóládájában a vérnyomok mellett még körömdarabot is találnak.

Booth kihozatja Jesset némi óvadékért, Bones elmegy hozzá, és elmondja, ki volt az áldozatuk. A szomorú szemű nem érti, hogy az antropológusnő hogyan él együtt a tudattal, hogy senki sem keresi a szüleit. Hát úgy, hogy amíg nem ismerte Jesset, nem gondolt erre így, és egy zen mondást idéz: „Ha meg akarsz találni valamit, nem szabad keresned.” Jesse erre képtelen, hisz abban, hogy az apja figyeli őt, és hogy Brennant is látják a szülei, és büszkék rá. Búcsúzóul jól megölelgeti a nőt, akinek az irracionálissága ellenére tetszik az előbbi gondolat.

Booth úgy dönt, mégsem beszél Zackkel, jó ez így nekik. Bones megérti, és megkéri, hogy nézze át a szülei aktáját, az FBI-os gondolkodás nélkül igent mond rá, azon ritka pillanatok egyike ez, mikor a keresztnevén szólítja társát: „Örülök, hogy megkértél, Temperance.” A nő hazaindul, Booth pedig nyomban meg is kezdi a nyomozást egy kis fényképnézegetéssel a kamasz Bonesról.

Érdekesség: Ebben a részben merül fel először Brennan szüleinek neve: Matt & Christine Brennan olvasható az akta fejlécén.

A film letöltési linkjei

Vagy nézd meg itt a filmet online!

Letöltés 941 alkalommal Utoljára frissítve:2013. november 17., vasárnap 21:56

Ha hozzá akarsz szólni, be kell jelentkezned! Bejelentkezés

Online filmek a neten!

A FilmBolond.com a fimbolondok közösségét fogja össze. Ezen az oldalon Online Filmek­et és Online Sorozatok­at nézhetsz. Ha Online Filmeket akarsz, akkor itt keresd, ha viszont Online Sorozatokat, akkor itt keresd. Ha akarsz, akkor tudsz online filmeket nézni, tudsz online sorozatokat nézni, filmeket letölteni, és filmeket megosztani ismerőseiddel és barátaiddal. A filmek a neten előbb-utóbb itt kötnek ki, attól függetlenül, hogy semilyen filmet nem tárolunk egyik szerverünkön sem.

Filmekkel kapcsolatos Jogi nyilatkozat

Az oldal nem tárol jogsértő tartalmat. Minden tartalom, külső, nem általunk üzemeltetett szervereken található, melynek, mi mindössze a felhasználóink által beküldött adatok alapján, megjelöljük helyét. Ezen szerverek tartalmát nem ismerjük, így nem is tudunk értük semmilyen felelősséget vállalni.

Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/filmek jogdíjai a filmeket és egyéb audiovizuális tartalmat szerverein tároló szolgáltatókat terheli!

Linkek megosztása szöveges formában és blogon nem warez, hanem személyes önkifejezés, melynek korlátozása a szabad véleménynyilvánítás jogát sérti.

Bejelentkezés vagy Regisztráció

gmail-logoGmail fiókadataiddal regisztráció nélkül, azonnal bejelentkezhetsz!
Facebook fiókkal való bejelentkezéshez kattints a lenti Facebook gombra.

Bejelentkezés Facebookkal

Elfelejtette jelszavát? / Elfelejtette felhasználónevét?